Novosti

22/12/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za OŠ Šijana

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić je 22. prosinca 2023. godine u prostorijama Komunalne palače povodom 125. godišnjice osnutka OŠ Šijana primio psihologinju Irenu Mosić Šajatović, Mariju Belullo, prof. povijesti i učenika osmog razreda Jakova Grgića.

„Čestitam vam još jednom 125. obljetnicu osnutka OŠ Šijana. Hvala vam što podupirete svoje učenike na njihovom putu i učite ih da budu dobri ljudi“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić podržavši inicijativu učenika OŠ Šijana za izgradnju spomenika u Puli djeci poginuloj u 20. stoljeću u Hrvatskoj.

Profesorica i psihologinja su zahvalile na gradonačelniku na prijemu te pohvalile učenike škole na koje su iznimno ponosni.

Osnovna škola Šijana svoje korijene ima u prvoj hrvatskoj Pučkoj školi Družbe sv. Ćirila i Metoda na hrvatskom jeziku u Puli. Škola se diči brojnim bivšim učenicima koji su postali uspješni i izvan granica Hrvatske, a sadašnji učenici škole postižu značajne rezultate na mnogobrojnim natjecanjima od školske do državne razine.