Novosti

21/12/2023

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić uručio zahvalnicu Jedriličarskom klubu Delfin za izniman doprinos u razvoju kulture jedrenja na krstašima i promociji Pule

Na prigodnom prijemu održanom u pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Pule Filip Zoričić uručio je zahvalnicu predsjednici Jedriličarskog kluba Delfin Sanji Vale Čupić, za izniman doprinos kluba u razvoju kulture jedrenja na krstašima i promociji Pule.

Tom je prigodom predsjednica JK Delfin informirala gradonačelnika Zoričića kako su u ovoj godini organizirali 9 jedriličarskih manifestacija kojima povezuju sport i rekreaciju, jedrenje i kulturu, glazbu, udruge i poduzetništvo, od kojih je svaka manifestacija trajala od 2 do 4 dana te okupila od 500 do 1500 sudionika programa.

„Svaka regatna manifestacija imala je svoj identitet i drugačiju rutu jedrenja i program te su se odvijale na području Istre i Kvarnera. Organizirali smo i 3 Ćakule pod jedrima, manifestacijom Pula pod jedrima poticali smo umjetnička glazbena, video i ostala kreativna stvaralaštva i Jedriličarsku noć s proglašenjem najuspješnijih jedriličara klase krstaša u godini“, rekla je Vale Čupić.

Gradonačelnika Zoričića zanimala je i njihova najveća jedriličarska manifestacija 2nd Full Moon Sailing Spectacle, koja je ujedno bila i najmasovnija regata na sjevernom Jadranu pa se tako na prijemu moglo čuti kako se manifestacija održala 4 dana i okupila 93 prijavljena jedriličarska tima s 500-tinjak jedriličara i oko 1.000 sudionika različitih programa.

Druga najmasovnija regata na sjevernom Jadranu, koja se odvijala po pravilima HJS i World Sailing Rules, bio je 19. BRIONI KUP sa 71 brodom i treća, s najviše natjecatelja, bio je 19. ARENA KUP sa 70 brodova.

Jedriličarski klub Delfin Pula neprofitna je organizacija i sportski klub koji okuplja jedriličare djecu i odrasle koji jedre na krstašima. Promiču jedrenje kao sport i rekreaciju, kao kulturu življenja s punim jedrima, kao zdravu aktivnost prihvatljivu svima. Okupljaju preko 120 aktivnih sportaša jedriličara verificiranih pri jedriličarskom savezu i 300-tinjak entuzijasta rekreativaca, djece i odraslih koji žele jedriti i uče ih jedriti na krstašima.