Novosti

18/12/2023

Objavljen javni poziv za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2024. od interesa za Grad Pulu-Pola

Danas je web stranici Grada Pule-Pola objavljen javni poziv za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2024. od interesa za Grad Pulu-Pola.

Grad Pula je za potrebe financiranje programskih sadržaja i istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2024. osigurao u proračunu iznos od 80.000,00 eura / 602.760,00 kuna (fiksni tečaj konverzije 7,5345). Svrha i cilj dodjele financijskih potpora je objava kvalitetnih programskih sadržaja od interesa za građane Grada Pule i to prema temama koje su taksativno navedene u javnom pozivu.

Razumijevajući važnost medija za društvo u cjelini, kao i cilj koji se programskim sadržajima želi postići, Grad Pula poziva sve zainteresirane medije da prijave programske sadržaje u skladu s javnim pozivom. Uz tekst javnog poziva objavljena su i tri obrasca, a sve kako bi se medijima olakšala prijava na javni poziv. U tom kontekstu, važno je istaknuti i kako se od ove godine cjelokupna dokumentacija dostavlja elektroničkim putem, čime je Grad Pula u potpunosti ubrzao postupak prijave na sami javni poziv i dodatno olakšao postupak prijave.

Sve prijave moraju biti zaprimljene u pisarnici Grada Pule, zaključno s danom 2. siječnja 2024. najkasnije do 12:00 sati, a šalju se elektroničkim putem na e-mail adresu pisarnica@pula.hr.

Zaprimljene prijave otvara Povjerenstvo za otvaranje i ocjenu prijava po javnom pozivu za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2023. godini kojeg imenuje gradonačelnik. Povjerenstvo ima tri člana koji se imenuju iz redova neovisnih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu, uređivačkoj politici pisanih ili elektroničkih medija ili stručnjaka na području sociologije ili kulturologije.

Rezultati Javnog poziva objavit će se na internetskoj stranici Grada Pule (www.pula.hr) u roku od petnaest (15) dana od dana zaprimanja posljednje uredne prijave.

Tekst javnog poziva kao i sva potrebna dokumentacija dostupni su ovdje.