Novosti

17/12/2023

Svečano obilježeno paljenje treće svijeće Adventa

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić zajedno s predsjednicom Slovenskog kulturnog društva Danicom Avbelj u nedjelju, 17. prosinca 2023. godine upalila je treću adventsku svijeću kod fontane u Ciscuttijevoj ulici u Puli.

"Drago mi je što u ime Grada Pule i svoje osobno zajedno sa svim okupljenima obilježavam paljenje treće svijeće Adventskog vijenca. Simboličko značenje treće svijeće je radost, stoga svima želim da srca ispunite radošću, toplinom i pozitivnim mislima koje će se širiti među svima nama, kako bližnjima tako u društvu, ali i svijetu", izjavila je ovom prigodom zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić. 

Organizator ovog događaja je Slovensko kulturno društvo Istra čiji članovi i članice tradicionalno pletu adventski vijenac koji se postavlja u centru grada. Svečanost paljenja treće svijeće, prigodnim programom, uveličali su članovi zbora Encijan.

Treća adventska svijeća, od ukupno četiri, također ima svoje simboličko značenje. Svijeća čiji se plamen pali treće nedjelje u došašću simbolizira radost.