Novosti

15/12/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić sa županom Borisom Miletićem potpisao ugovor za osiguranje aktivnosti Skloništa za životinje u Puli

U sjedištu Istarske županije u Puli danas su potpisani vrijedni ugovori o dodjeli sredstava za osiguranje redovnih aktivnosti Skloništa za životinje na području Grada Pule te za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda na području Općine Cerovlje i Grada Novigrada-Cittanova koje dodjeljuje Istarska županija u visini od gotovo 100 tisuća eura.

Uz Borisa Miletića i gradonačelnike Pule Filipa Zoričića i Novigrada Antea Milosa te načelnika Cerovlja Elvisa Sterpina, ugovore je potpisao i nadležni pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo IŽ Ezio Pinzan.

Tom je prigodom župan Miletić zahvalio svima svima na dolasku te kazao kako potpisivanje ovih ugovora simbolizira predanost Istarske županije jačanju zajedničkih veza i promicanju uzajamne podrške u radu na dobrobit cijelog društva.

Gradonačelnici Pule i Novigrada te i načelnik Cerovlja iskazali su zahvalnost na pomoći i prepoznavanju potrebe za potporom pri realizaciji projekata i aktivnosti.

Potpisana su ukupno tri ugovora, kako slijedi:

  1. Ugovor o dodjeli sredstava za osiguranje redovnih aktivnosti Skloništa za životinje na području Grada Pule u visini od 35,000.00 EUR.
  2. Ugovor o dodjeli sredstava za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda na području Općine Cerovlje u visini od 50,000.00 EUR
  3. Ugovor o dodjeli donacije Gradu Novigradu-Cittanova prema posebnom propisu – Zakonu o ublažavanju posljedica prirodnih nepogoda u visini od 13,000.00 EUR.