Novosti

15/12/2023

Objavljen prijedlog liste za dodjelu stipendija Grada Pula-Pola za akademsku 2023. /2024. godinu

Nakon što je Grad Pula 10. studenoga 2023. godine raspisao natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2023./2024., u petak, 15. prosinca 2023. godine utvrđen je prijedlog liste za dodjelu stipendija.

Podnošenje zahtjeva odvijalo se putem elektroničkog sustav prijavljivanja (e-prijavnice), a pravo na podnošenje zahtjeva imali su studenti koji prvi put upisuju akademsku godinu te su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako su upisani na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno, studenti druge i treće godine s prosjekom od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je natječajem bilo određeno kao deficitarno, te studenti na diplomskom studiju s prosjekom od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Ove godine osnovano je Povjerenstvo za stipendije koje, posebnom odlukom, osniva i imenuje pročelnik upravnog odjela nadležnog za mlade. Povjerenstvo ima predsjednika i dva člana od kojih je jedan predsjednik Savjeta mladih Grada Pula-Pola. Temeljem dostavljene dokumentacije i kriterija za dodjelu stipendija, koji su sastavni dio Pravilnika, Povjerenstvo dostavlja pročelniku na donošenje prijedlog liste za dodjelu stipendija.

Podnositelji zahtjeva imaju pravo dostaviti prigovor u roku od pet dana od objave prijedloga liste Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, mlade i sport, Odsjeku za mlade, sport i tehničku kulturu, u elektroničkom obliku na e-mail adresu pisarnica@pula.hr, u kojem obavezno trebaju navesti i dodijeljenu šifru.

Nakon isteka roka za prigovore i donošenja odluka po prigovorima, gradonačelnik će donijeti Odluku o dodjeli stipendija kojom će se odrediti broj i visina stipendija.

Prijedlog liste nalazi se OVDJE.