Novosti

13/12/2023

Atletski klub Spektar na prijemu kod gradonačelnika Pule Filipa Zoričića

Prvaci Hrvatske u Hrvatskoj paraatletskoj ligi donijeli u Pulu četiri pehara

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić danas je upriličio prijem za članove Atletskog kluba Spektar, prvake Hrvatske u Hrvatskoj paraatletskoj ligi koji su u Pulu donijeli četiri pehara. Sportaši su došli u pratnji predsjednice i trenerice kluba Katje Luketić, dopredsjednice Jelene Vuković, trenera Ivana Radešića, pomoćne trenerice i asistentice Katarine Polić te asistenata.

„Čestitam svima od sveg srca na ovako velikom uspjehu. Na ponos ste cijelome gradu. Sretni smo zbog svih vas. Znam da je to put pun odricanja, treniranja i borbi. Moje poštovanje za sve što radite i za što se borite. Postigli ste veličanstven uspjeh i samo nastavite tako. Želim vam još puno uspjeha i osvojenih pehara“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić poručivši im da će im Grad Pula uvijek biti potpora.

Predsjednica kluba Katja Luketić zahvalila je ispred kluba na prijemu i pomoći.

„Zaista smo ponosni na naše uspjehe. Hvala vam što nas podržavate. Mi imamo u planu nastaviti još jače i više jer nam je sada i dvorana obnovljena i imamo prekrasne uvjete. Nadam se ćemo dogodine biti još brojniji i da ćemo nastaviti u ovom tonu kao što smo i sada“, rekla je Luketić.

Grad Pula potpomogao odlazak sportaša AK Spektra u Zagreb 26. studenoga na dvoranski paraatletski miting Agram time što je financijski pokrio troškove prijevoza autobusom kompanije Brioni Pula koji je prilagođen osobama s invaliditetom.

Podsjetimo, na mitingu je Sara Marić postala najbolja juniorka u Republici Hrvatskoj, Massimo Iveta drugi junior u Republici Hrvatskoj, te Jovana Obradović treća juniorka u Republici Hrvatskoj.

Natjecalo se 55 parasportaša iz 16 hrvatskih klubova, a AK Spektar bio je najuspješniji u konkurenciji klubova koji je s 267 bodova nadjačao PAK Uspon iz Velike Gorice za 11 bodova (256) i PAK Odisej Kutina za 59 bodova (208) čime je zadržao vodstvo od 1. kola Hrvatske paraatletske lige 2023.