Novosti

12/12/2023

Grad Pula i Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije u petak, 15. prosinca nastavljaju s razgovorima o plaćama zaposlenih u vrtićima

Na inicijativu gradonačelnika Filipa Zoričića danas, 12. prosinca 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači održan je sastanak s voditeljem pulskog ureda Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Rajkom Kutlačom na kojem se još jednom razgovaralo o zahtjevima sindikata i mogućnostima Grada za povećanje plaća djelatnicima u tri gradska vrtića i Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda.

Na sastanku je dogovoren početak postupka mirenja, koji će se održati u petak., 15. prosinca u Komunalnoj palači.

 

„ Uvažavamo zahtjeve sindikata i ne vidim na koji su način u ove dvije i po godine omalovažena prava djelatnicima vrtića, a ni gradske uprave. Zaposlenicima pulskih gradskih vrtića lani smo povećali osnovicu za šest posto, a od 1. srpnja još šest posto, dok je u novom prijedlogu proračuna uvršteno povećanje koeficijenata za višu i srednju stručnu spremu. Odgojitelji traže izjednačavanje plaća s učiteljima, kojima su povećane na razini države, ali mi ne možemo toliko povećati plaće. To su iznosi od 2,5 do 3 milijuna eura na godišnjoj razini. Možemo postupno povećati, kroz socijalna prava, tople obroke i božićnice, ali odjednom to ne možemo učiniti. Mi nismo država", poručio je gradonačelnik Zoričić u izjavi za medije.

Kao mogućnost za iznalaženje sredstava za povećanje plaća u vrtićima i Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda gradonačelnik je naveo rebalans proračuna nakon prvog tromjesečja 2024. godine.

Usvajanje proračuna najvećeg istarskog grada Pule za iduću godinu na dnevnom je redu sutrašnje sjednice Gradskog vijeća.