Novosti

10/12/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić upalio drugu svijeću ovogodišnjeg Adventa

Gradonačelnik Filip Zoričić, zajedno s predsjednicom Slovenskog kulturnog društva Danicom Avbelj i Bojanom Turčić iz zbora Matko Brajša Rašan, danas, 10. prosinca 2023. godine upalio je drugu adventsku svijeću kod fontane u Ciscuttijevoj ulici u Puli.

„Lijepo je da se u ovo predblagdansko vrijeme okupljamo u središtu našega grada i hvala što ste došli. Simbolika današnje svijeće je mir koji nam svima treba, u duši, srcu, a u ozračuju u kojem se nalazimo, svakako i u svijetu. Stoga, vjerujem da će i simbolika današnje poruke biti puno jača nego inače“, rekao je tom prigodom gradonačelnik Filip Zoričić.

Organizator ovog događaja je Slovensko kulturno društvo Istra čiji članovi i članice tradicionalno pletu adventski vijenac koji se postavlja u centru grada. Svečanost paljenja druge svijeće, prigodnim repertoarom, uveličali su članovi zbora Matko Brajša Rašan.

I druga adventska svijeća, među njih ukupno četiri, ima svoje simboličko značenje. Svijeća čiji se plamen pali druge nedjelje u došašću simbolizira mir.