Novosti

08/12/2023

Okrugli stol u povodu 70. obljetnice Knjižnice Vodnjan

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Grad Vodnjan-Dignano u povodu70. obljetnice osnivanja Knjižnice Vodnjan organiziraju okrugli stol koji će biti održan u utorak, 12. prosinca 2023. u 18 sati u Sali za vjenčanja (Narodni trg, Vodnjan).

Sudionici okruglog stola su Marin Pekica, koji će govoriti o razvoju Vodnjana u XIX. i početkom XX. st., Nikola Pajić dat će fotografski pogled u prošlost Vodnjanštine, Carla Rotta održat će izlaganje naslovljeno Kava s knjigom / Caffelibro, Vanesa Begić ispričat će više o književnim susretima i njihovom značaju, dok će Gianna Delton Knjižnicu Vodnjan predstaviti kao mjesto susreta. U literarnom intermezzu nastupi će pjesnikinje Živka Kancijanić i Jasna Bulić.

Knjižnica Vodnjan osnovana je 1953. godine, a u sastavu Gradske knjižnice i čitaonice Pula je sastavu od 1978. godine kao knjižnični ogranak. Od travnja 2018. smještena je u suvremeno uređenom prostoru u Trgovačkoj ulici. Korisnicima knjižničnih usluga na raspolaganju je 12.700 jedinica knjižnične građe na hrvatskom i talijanskom jeziku, a knjižni fond obuhvaća beletristiku, publicistiku, stručnu literaturu i dječju književnost na hrvatskom i talijanskom jeziku za djecu i odrasle. U Knjižnici Vodnjan organiziraju se programi namijenjeni svim dobnim i interesnim skupinama – književne večeri, radionice, predavanja, promocije knjiga, edukacije i ostali programi. Svojom programskom djelatnošću Knjižnica Vodnjan razvija i jača svoju funkciju kulturnog, informacijskog, obrazovnog i multimedijalnog središta lokalne zajednice, osigurava kvalitetan pristup znanju, informacijama i kulturnim sadržajima za potrebe obrazovanja, stručnog i znanstvenog rada, cjeloživotnog učenja, informiranja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.