Novosti

06/12/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio Elizabetu Crnković i Marka Džina

Svjetske medalje za Kickboxing klub „Planet Sport“ iz Pule

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u srijedu, 6. prosinca 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači Elizabetu Crnković i Marka Džina, dobitnike svjetskih medalja i članove Hrvatske kickboxing reprezentacije iz Kickboxing kluba „Planet Sport“, Pula koji su stigli u pratnji trenera Edija Viškovića.

Na WAKO Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore nedavno održanom u Portugalu, kaočlanovi Hrvatske kickboxing reprezentacije, Elizabeta Crnković osvojila je zlatnu medalju u disciplini light contact do 70 kg svladavši Slovenku, dok je Marko Džin u disciplini light contact do 89 kg osvojio brončanu medalju.

„Čestitam vam na postignutom uspjehu. Vi ste naš ponos. U životu je sve moguće samo treba vjerovati u to. Nastavite tako. Zaklada za sport i Grad Pula će vam nastojati i dalje pomoći“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Trener Edi Višković, jedan od najtrofejnijih hrvatskih trenera, zahvalio je gradonačelniku na prijemu i podršci Zaklade za sport i Grada Pule. Pohvalio je Elizabetu i Marka dodavši:

„Seniorsko Svjetsko prvenstvo je vrhunac. Više od toga se ne može, budući ovo nije olimpijski sport. Na ovom Svjetskom prvenstvu sudjelovale su 72 države i u velikoj konkurenciji postignut je veliki uspjeh.“

Elizabeta Crnković redovna je studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Marko Džin redovni je student Agronomskog fakulteta u Zagrebu i Sveučilišta Arizona, USA. Oboje imaju kontinuitet međunarodnih uspjeha od kadetskog uzrasta poput kadetskih i juniorskih pobjeda na europskim i svjetskim prvenstvima, pobjedama i medaljama na europskim i svjetskim kupovima od kadeta do seniora. Elizabeta ima osvojena srebra sa seniorskog europskog i svjetskog prvenstva, a sad je osvojila i zlato. Marku je ovo prvo seniorsko svjetsko prvenstvo, a raskoš talenta u disciplini koju obožava dokazao je broncom.

Pripreme za WAKO Svjetsko kickboxing prvenstvo za seniore u Portugalu omogućila je Zaklada za sport Grada Pule te donatori i roditelji.