Novosti

05/12/2023

Prima namještaj dodijelio donacije Udruzi Institut Pula i DV Mali svijet na prigodnoj svečanosti povodom otvorenja novog Prima salona u Puli

Svečanim eventom u novo otvorenom salonu Prima namještaja u Puli, na adresi Industrijska 13, obilježeno je punih 15 godina prisutnosti salona namještaja hrvatskog dizajna i proizvodnje.

Svečanom eventu u ime Grada Pule prisustvovao je gradonačelnik Filip Zoričić, u pratnji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivane Sokolov.

„Čast mi je da sam pozvan prisustvovati ovom svečanom događaju kojim se jedan zapušten prostor pretvorio u ugodan i topao ambijent i zahvaljujem na tome. Pula je stvarno poseban grad i iznimno mi je drago da se upravo ovdje nalazi najveći salon u Hrvatskoj“, poručio je gradonačelnik.

Otvaranjem novoga salona, uz postojeća omogućena su nova radna mjesta i otvorene pozicije za zapošljavanje građana i građanki Pule.

Uz navedeno, svečanim eventom Prima je organizirala i zahvalu građanima Pule što joj već više od desetljeća poklanjaju svoje povjerenje donacijama onima kojima je to najpotrebnije, ovoga puta Udruzi Institut Pula i Dječjem vrtiću Mali svijet Pula.

„Od srca Vam hvala što se odlučili dati donaciju DV Mali svijet i prenoćištu za beskućnike i što ste učinili jednu lijepu priču i dotaknuli se tematike socijalne osjetljivosti i odgovornosti koja je zapravo svima nama jedna od moralnih dužnosti te na taj način pokazali veliko srce. Pozdravljam i zahvaljujem na mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta u našem gradu“, zaključio je Zoričić.

Prima je uručila donaciju Udruzi Institut Pula u namještaju za opremanje prenoćišta za beskućnike i osiromašene građane Pule, koju je preuzela izvršna direktorica udruge Varja Bastiančić.

„Zahvaljujem se svima, ovo sve što smo danas dobili ide u sobe u prenoćište koje je povećalo prostor i kapacitet štićenika, što znači da sada možemo primiti 35 osoba na spavanje. Donacije nisu toliko česta praksa i ova donacija nam jako puno znači. Vidimo da je naš rad cijenjen i svi zajedno želimo da i osobama ovoga statusa prenoćiste bude lijepo, ugodno i sigurno mjesto“, zahvalila je direktorica Udruge.

Prima grupa potiče predan rad i ljubav prema djeci, nesebičnost i posvećenost odgajatelja koja iznova oduševljava i inspirira stoga je donacija Dječjem vrtiću Mali svijet namijenjena opremanju odgojno-obrazovnih prostorija, a preuzela ju je ravnateljica DV Mali svijet Tamara Pranjić.

„U ime naše djece i moje osobno zahvaljujem se na ovoj donaciji koju ćemo iskoristiti upravo za namještaj. Znamo koliko je funkcionalnost prostora i sigurnost naše djece važna. Opremiti ćemo prostorije što će iznimno radovati kako našu djecu i odgajatelje koji rade i borave u njima„ izjavila je ravnateljica DV Tamara Pranjić.

Prima salon u Puli najveći je salon ovoga brenda u Hrvatskoj koji je uređen po novom prodajnom konceptu „100 posto tvoje“ čime se unaprjeđuje iskustvo kupovine.

Naime, Prima je udahnula novi život napuštenom i devastiranom objektu u kojemu je nekada bio smješten jedan od prvih velikih trgovačkih centara u Puli. Novi salon prostire se na 3200 kvadrata, što je za 1000 kvadrata više u odnosu na prethodni prostor i tematski je raspodijeljen na dva kata. Važno je naglasiti da je adekvatno opremljen i pristupačan za sve skupine kupaca i posjetitelja (roditelji s dječjim kolicima, osobe s invaliditetom, starije osobe..).

Otvorenje novog Prima salona u Puli održano je 9. studenog prilikom kojega je Prima zajedno s kupcima proslavila novi, ljepši i moderniji salon uz brojna iznenađenja, nagrade i popuste za posjetitelje i kupce.