Novosti

04/12/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio profesore Irenu Kiss i Igora Jovanovića

Najuspješniji pulski odgojno-obrazovni radnici

U ponedjeljak, 4. prosinca 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić primio je pulske profesore Irenu Kiss i Igora Jovanovića povodom osvajanje nagrade za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike u području obrazovanja u školskoj godini 2022./2023. koje im je dodijelilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja za Međunarodni dan učitelja.

„Od srca vam čestitam na osvojenoj nagradi koja je na ponos našem gradu. Drago mi je da se daje važnost ljudima koji mijenjaju društvo. Znam koliko ste truda uložili, ljubavi, strpljenja u radu s učenicima, a to je itekako vidljivo na generacijama djece i mladih koje ste odgojili u sve izazovnijim vremenima. Zahvalan sam vam na ovome što radite i to je stvarno prepoznatljivo. Ponosan sam što imamo ovakve ljude u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Irena Kiss je profesorica savjetnica u Regionalnom centru kompetencija, odnosno pulskoj Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u kojoj predaje statistiku i poslovne komunikacije. Vanjska je suradnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli gdje podučava Metodologiju pedagogijskih istraživanja i ambasadorica za Republiku Hrvatsku u području obrazovanja odraslih.

Igor Jovanović je profesor hrvatskog jezika i povijesti, zaposlen u pulskoj Osnovnoj školi Veli Vrh. Uz prosvjetni rad bavi se istraživanjem različitih tema iz novije povijesti Istre, pisanjem stručnih radova te prikupljanjem video svjedočanstava žrtava totalitarnih režima. Sudjelovao je i predavao na nekoliko značajnih državnih i međunarodnih znanstvenih skupova i seminara o holokaustu. Član je različitih strukovnih vijeća i udruga te Istarskoga povijesnog društva.