Novosti

04/12/2023

Započeo „Advent u Puli – L'Avvento a Pola”

Veselo i lepršavo uz veliki odaziv naših sugrađanki i sugrađana započeo je ovogodišnji „Advent u Puli – L'Avvento a Pola” koji se održava na pet lokacija uz 30 koncerata i 30 dječjih programa.

Nakon što je u jutarnjim satima u Ciscuttijevoj ulici upaljena prva adventska svijeća uz KUD Lino Mariani, s prvim mrakom zasvijetlile su i lampice u gradu, a s radom su započele i adventske kućice. U Parku grada Graza i ove godine za najmlađe je pripremljeno mnoštvo zabave. Prve večeri Adventa zabavio ih je Klaun Marek.

Osim predstava i radionica za djecu otvorena je nova, još raskošnija kućica Djeda i Bake Mraz u kojoj mališane dočekuje Baka Mraz skupa s vilenjacima. Također, na istoj lokaciji u sklopu lunaparka postavljeno je pet naprava čija jedna vožnja iznosi 3,00€, a za organizirane vrtićke i školske skupine u jutarnjim terminima jedinična cijena vožnje iznosi 1,50 €.

Na Portarati u najblještaviji mjesec u godini prve adventske večeri publiku su uveli legendarni Gustafi sa svojim osebujnim i upečatljivim zvukom.

Obilje veselja sprema se već u srijedu, 6. prosinca u 18:00 sati kada sv. Nikola uplovljava na novu lokaciju – Riječki gat. Prilikom tradicionalnog dočeka najmlađe očekuje i predstava koju izvodi Zemlja Zabave. Obzirom na obnovljenu suradnju s Pulaprometom sljedeći tjedan prometovat će Veseli prosinački autobus kada će tijekom tjedna predstave biti organizirane za vrtiće i škole. U subotu, 9. prosinca, Veseli prosinački autobus bit će dostupan građanima u 9:00 i 10:30 sati s polazišnom točkom kod Amfiteatra.