Novosti

01/12/2023

Večeras svečano otvaranje izložbe Collegium Artisticuma iz Sarajeva

Večeras u 19 sati u Galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre na adresi Zagrebačka 4 održat će se svečano otvaranje izložbe Collegium Artisticuma iz Sarajeva.

Projekt HDLU-a Istre “Međunarodna suradnja” provodi se treću godinu zaredom. U sklopu navedenog projekta, suradnja s gradom pobratimom Sarajevom započela je 2023. gostovanjem članova HDLU-a Istre u Sarajevu izložbom pod nazivom “Pranje mozga - Brainwash” kustosa Milana Marina.

Uzvratna izložba koja će se večeras otvoriti u Puli obuhvaća izbor radova koji su nagrađeni na godišnjoj selektivnoj izložbi Collegium Artisticum u periodu od 2013. do 2023. godine. Selekciju radova potpisuju Amra Zulfikarpašić, počasna članica ULUPU-a BiH-a i zamjenica u Komisiji za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Sarajeva i Sanela Nuhanović, kustosica galerije Collegium artisticum.

Organizatori izložbe su Grad Sarajevo, Grad Pula, JU “Collegium artisticum“ Sarajevo, Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre.