Novosti

30/11/2023

Radionice za djecu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula: Prosinac na Odjelu za djecu i mlade i u Dječjoj knjižnici

Tijekom prosinca Gradska knjižnica i čitaonica Pula na Odjelu za djecu i mlade (Kandlerova 39) i u Dječjoj knjižnici (Smareglina 2) pripremila je brojne programe za najmlađe Puljane. Sudjelovanje u programima se ne naplaćuje, a jedini uvjet je članstvo u Knjižnici. Ovom prigodom, iz Knjižnice podsjećaju da je za svu djecu do 15 godina godišnja članarina u Knjižnici besplatna.

Na Odjelu za djecu i mlade 1. prosinca započinje novi ciklus pričaonica za djecu predškolske i mlađe osnovnoškolske dobi Priče u prosincu, koje će se održavati svakoga petka u 18 sati. “Čitat ćemo priče božićne, novogodišnje i zimske tematike, razgovarati o pročitanome uz kreativne i edukativne aktivnosti. Cilj je ovih radionica poticanje djece na čitanje i slušanje priča, razmišljanje o porukama koje priča prenosi te poticanje kreativnog izražavanja“, objašnjavaju knjižničarke.

Svake subote od 11 sati na Odjelu za djecu i mlade čita se, razgovara, uči i stvara u prosinačkom ciklusu Tvornica Djeda Božićnjaka. Gošća prve radionice je Viktorija Sošić iz Udruge roditelja i stručnjaka za poticanje razvoja govora i jezika za djecu i odrasle LogoTon koja će uz smijeh, igru i maštovite aktivnosti, provesti nas kroz nevjerojatan i zanimljiv svijet govora, jezika i komunikacije, 9. prosinca djeca s gošćom iz udruge Medulinart izrađivati će blagdanske sapune, a 16., 23. i 30. prosinca nakon izbora iz najljepših blagdanskih priča i izrađivati će se ukrasi. U susret dočeku svetog Nikole, 5. prosinca 2023. u 9 sati u knjižnici gostuje autorica iz Labina Josipa Milevoj, koja će predstaviti svoju novu slikovnicu Fleki igra njuškomet. Josipa Milevoj zgode i nezgode svoga ljubimca Flekija uobličila je u poučne priče o obiteljskom životu, svojim ljubimcima, ljubavi prema zavičaju. Do sad je izdala slikovnice Flekijeve pustolovine te Venio, Fleki i Figaro te Cecilija i slonica Lanka.

I u Dječjoj knjižnici tijekom cijelog mjeseca u središtu programa su blagdanske priče i bajke koje uče o životnim vrijednostima, obiteljskim radostima, toplini doma i ljubavi koja sve to povezuje. Tako će se ponedjeljkom od 18 sati održavati blagdanske pričaonice za djecu od rođenja do 4 godine i njihove roditelje Bor dobrih priča, dok će u ciklusu Bor dobrih želja – radionice srijedom i subotom, uz blagdanske pričaonice i kreativne radionice Pahuljica Mrazić, Dobro nam došao sveti Nikola i U potrazi za čarobnim božićnim keksićima, 13. prosinca radionicu Čitajmo i stvarajmo zajedno s Artićima održati Sanja Simeunović Bajec, a 16. prosinca Ivane Bolković kreativnu radionicu i učenje vještina heklanja.

Broj sudionika za radionice je ograničen pa je dolazak potrebno prijaviti za programe na Odjelu za djecu i mlade na: djecji.odjel@gkc-pula.hr ili 052/300-405, a za one u Dječjoj knjižnici: djecja@gkc-pula.hr ili 052 213 882.

Više informacija o pojedinim programima možete pročitati na mrežnim stranicama Knjižnice.