Novosti

30/11/2023

Turnir Moja ulica, moja ekipa počinje 8. prosinca

U četvrtak, 30. studenoga 2023. godine na tiskovnoj konferenciji u pulskoj Komunalnoj palači turnir Moja ulica, moja ekipa najavili su gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, predsjednik Malonogometnog kluba Stanoinvest Futsal Pula Valter Cetina i Nives Pelko Mrvčić, direktorica Regionalnog centra Sjeverni Jadran ispred Zagrebačke banke.

„Drago mi je da Grad partner ovog turnira. Zahvaljujem upravi Zagrebačke banke i upravi Plodina što su dali dodatnu ruku pomoći ovom turniru i svemu što radi naš Malonogometni klub Futsal Stanoinvest Pula. Turnir Moja ulica moja, ekipa ima jednu tradiciju. Treba čuvati tradicionalne vrijednosti grada, a ova je jedna od takvih gradskih priča koja se događa zahvaljujući vrijednim ljudima koji rade u klubu i u samoj organizaciji turnira“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić dodavši da će se i dalje kroz izvan proračunska sredstva financirati i poticati ovakva događanja te najavio nastavak ovakve suradnje s partnerima.

Turnir Moja ulica, moja ekipa održava se po 34. put, a prijave su još u tijeku. Trenutno je prijavljeno 48 ekipa u mlađim kategorijama, 42 seniorske ekipe i 12 ekipa veterana, a očekuje se da će brojka još rasti.

„Zahvaljujem Gradu Puli, Zagrebačkoj banci, Plodinama, Brijuni Rivijeri, Istarskoj županiji i svima ostalima koji su uz nas i koji nam pomažu. Izvlačenje ekipa za sam turnir bit će 2. prosinca. Turnir počinje idućeg petka, 8. prosinca u Domu sportova „Mate Parlov“, a predviđeni završetak je 26. prosinca. Događanja u dvorani su jedan veliki dio Adventa budući da kroz dvoranu u 12. mjesecu prođe između 15 i 20 tisuća ljudi. Nadam se da će sve biti kao lani“, rekao je Valter Cetina pozvavši sve sugrađane i građane cijele županije da dođu na turnir jer će sigurno imati što vidjeti.

Ispred Zagrebačke banke obratila se Nives Pelko Mrvčić, direktorica Regionalnog centra Sjeverni Jadran koja je rekla da je Zagrebačka banka ove godine u ulozi jednog od pokrovitelja i da im je drago što podržavaju ovako jednu lijepu priču.

„Mislim možemo reći da se radi o jednom od najmasovnijih i najpoznatijih malonogometnih turniru na nivou Hrvatske. S obzirom da smo važan dio priče gospodarskog života ove regije, podržavamo ovakve sportske inicijative i projekte i to je dio našeg društveno odgovornog poslovanja. Čestitke entuzijastičnim organizatorima na ovom turniru s obzirom da se stvarno radi o okupljanju velikog broja igrača.  Posebno veseli što se naglasak daje djeci i mladima koji se bave sportom i što u biti svi zajedno gradimo timski i sportski duh“, rekla je Pelko Mrvčić.

Raspored svih utakmica moći će se pronaći na facebook stranici i Instagramu kluba Futsal Pula i Moja ulica, moja ekipa te plakatima koji će biti postavljeni u Domu sportova "Mate Parlov". Cijena ulaznice bit će tri eura.