Novosti

29/11/2023

Grad Pula sudjeluje u projektu “C4TALENT” s ciljem poticanja poduzetništva i zadržavanja mladih stručnjaka

Više informacija na:  https://urbact.eu/

 

Deset partnera udružilo je snage kako bi pokrenuli URBACT projekt “C4TALENT” s ciljem stvaranja dinamičnog poslovnog okruženja pogodnog za poduzetništvo i start-up u svojim gradovima.

C4TALENT je inicijativa gradova; Pula (HR), Nyíregyháza (HU), Rzeszów (PL), Alytus (LT), Alghero Foundation (IT), Development Organisation of Piraeus (EL), Roeselare (BE), Vilanova i la Geltrú (ES), Varberg (SE) i Centar Sarajevo (BA), s ciljem sprječavanja odljeva mozgova privlačenjem i zadržavanjem talentiranih mladih stručnjaka, pomlađujući na taj način lokalna gospodarstva i potičući inovacije.

Mreža C4TALENT prepoznala je postojanje odljeva mozgova, dovodeći do gubitka talenta i kreativnog potencijala u gradovima. Kako bi se suprotstavili tom fenomenu, projekt će primijeniti višestruki pristup koji uključuje pružanje mogućnosti za financiranje, osiguravanje fizičke infrastrukture poput co-working centara i inkubatora, te pozicioniranje samog grada kao poligona za inovacije.

C4TALENT prepoznaje da ne postoji jedinstveno rješenje za izazov zadržavanja mladih talenata. Svaki od mreže gradova ima svoje karakteristike, snage i potencijale za razvoj.

Pokretanje C4TALENT projekta obećava ne samo jačanje poduzetničkog duha unutar gradova, već i stvaranje održivije budućnosti iskorištavanjem potencijala mladih talenata. Pokretanje projekta predstavlja značajan korak prema izgradnji svjetlije i prosperitetnije budućnosti za urbane zajednice.

Informacije o projektu C4TALENT mogu se pronaći na OVDJE.

C4TALENT je URBACT projekt koji traje od 1. lipnja 2023. do 31. prosinca 2025. Ukupan proračun mreže je 847.388,47 eura, od čega EU sufinanciranje iznosi 577.428,45 eura.