Novosti

28/11/2023

Predstavnici Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule sudjelovali na 1. Core Meeting-u projekta URBACT mreže C4TALENT održanom u Alytusu, Litva

Predstavnici Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule sudjelovali su na 1. Core Meeting-u - partnerskom sastanku projekta URBACT mreže C4TALENT održanom u Alytusu, Litva.

Partnerski sastanak okupio je dvadesetak sudionika iz mreže C4TALENT koja obuhvaća različite gradove diljem Europe. Vodeći partner projekta je općina Nyíregyháza, Mađarska, a među partnerima gradovi uz Pulu su: Rzeszów (PL), Alytus (LT), Alghero (IT), Roeselare (BE), Vilanova i la Geltrú (ES), Varberg (SE), Centar Sarajevo (BA) i Piraeus (EL).

Mreža C4TALENT (gradovi za talente) usredotočena je na stvaranje poticajnog okruženja za razvoj pozitivnog poslovnog okruženja s ciljem smanjenja odljeva mladih talenata u veća središta. Konačni rezultat ovog projekta je izrada Integriranog akcijskog plana, a za Pulu poseban naglasak bit će dan na razvoj područja Vallelunge.

Na sastanku su obrađene teme koje su bile podijeljene su u četiri kategorije sa širokim rasponom podtema i radionica vezanih uz administraciju i vođenje projekta, organiziranje sastanaka ULG-a, poznatim kao Urbact Local Group, te planiranja budućih aktivnosti. Važno je istaknuti značaj ULG-a na lokalnoj razini jer okuplja sve relevantne dionike vezane uz specifične teme koje će biti obrađene. Glavni cilj ULG-a je upotreba URBACT-ovih sustava i metoda za razvoj integriranih lokalnih akcijskih planova za održiv urbani razvoj i osnaživanje kapaciteta lokalnih dionika.

Ovaj partnerki sastanak predstavlja ključni korak u daljnjem razvijanju posvećenosti Grada Pule unapređenju urbanog razvoja i jačanju suradnje s lokalnim dionicima. Grad Pula-Pola će kroz suradnju s lokalnom zajednicom kreirati pozitivno poslovno okruženja i održiv razvoj Grada.

Projekt je financiran iz međuregionalnog Programa URBACT.