Novosti

28/11/2023

Atletski klub Spektar prvak hrvatske paraatletske lige

Grad Pula potpomogao odlazak sportaša AK Spektra u Zagreb time što je financijski pokrio troškove prijevoza autobusom kompanije Brioni Pula koji je prilagođen osobama s invaliditetom

Atletska dvorana Zagreb na Zagrebačkom Velesajmu ugostila je 26. studenoga dvoranski paraatletski miting Agram.

Na završnom, 6. kolu Hrvatske paraatletske lige nastupili su članovi AK Spektra iz Pule u pratnji trenera Ivana Radešića, trenerice Katje Luketić i pomoćne trenerice i asistentice Katarine Polić.

Grad Pula potpomogao je odlazak sportaša AK Spektra u Zagreb time što je financijski pokrio troškove prijevoza autobusom kompanije Brioni Pula koji je prilagođen osobama s invaliditetom.

Ekipu AK Spektra iz Pule sačinjavali su: Jelena Vuković, Sara Marić, Emilio Zonta, Massimo Iveta, Marijan Grabrić, Marin Giljanović, Biljana Balde , Manuela Diminić, Stipo Tokić, Sandro Krupljan, Dino Brozan, Petra Tanković, Marina Relić, Salih Malokaj, Neven Kresina, Kristina Smiljanić, Emin Bašić, Zlatko Drkelić, Meri Drndić, Alis Mustafić i Valter Raunić.

AK Spektar bio je najuspješniji u konkurenciji klubova koji je s 267 bodova nadjačao PAK Uspon iz Velike Gorice za 11 bodova (256) i PAK Odisej Kutina za 59 bodova (208) i time zadržao vodstvo od 1. kola Hrvatske paraatletske lige 2023.

"Jako sam zadovoljna nastupom atletičara, bilo je tu izvrsnih rezultata i plasmana, preponosna sam na svakog od njih. Postali smo prvaci Hrvatske u Hrvatskoj paraatletskoj ligi, svih šest kola smo uspjeli zadržati vodeću poziciju. Donijeli smo kući četiri pehara. Imamo najbolju juniorku Saru, treće plasiranu juniorki Jovanu, drugo plasiranog juniora Massima. Ovo je rezultat velikog truda i rada naših sportaša tijekom cijele godine. Spektar sada broji 28 aktivnih sportaša s invaliditetom, a očekujemo još novih članova u slijedećoj godini. Hvala Gradu Puli na plaćenom trošku prijevoza posebnog autobusa Brioni Pula koji je prilagođen osobama s invaliditetom, a posebno hvala šoferu Saši koji je bio izuzetno strpljiv i pažljiv prema svima“, izjavila je predsjednica Katja Luketić, prof.

Na završnom, 6. kolu Hrvatske paraatletske lige 2023. natjecalo se 90 natjecatelja iz 12 klubova, a proglašeni su i ukupni pobjednici Lige po kategorijama.