Novosti

27/11/2023

Dobitnik Strege na pulskom Sajmu knjige

Ponedjeljak, 27. studenog 2023., četvrti dan na 29. Sa(n)jam knjige u Istri u 11.00 sati u Kavani Mozart održan je Doručak s autorom.  Gost je bio slavni konceptualni umjetnik Braco Dimitrijević, a voditelj Aljoša Pužar. Istodobno, u 11 sati u Crvenom salonu održana je Pop-lektira.Gost Ivica Ivanišević, a voditelj Emir Imamović Pirke.

U 12.15 u Kavani Mozart održan je program HISTROKOZMOS: Saga o vinu pod naslovom  Mens Sana in Malvasia Istriana. Sudjeluju: Boris Dežulović, Ivica Matošević, Gianfranco Kozlović, a voditeljica je Roberta Razzi. Program upotpunjavaju vina Matošević, Kozlović i vino iznenađenja.

U 18.00 sati u Crvenom salonu u programu Sa(n)jam knjige u knjižnici bit će predstavljena knjiga američke književnice i publicistkinje Susan Orlean „Knjiga o knjižnici“ (Sandorf). Sudjeluju: Susan Orlean, Ivan Sršen, Emir Imamović Pirke.

U 19.00 sati u Crvenom salonu u programu Storie italiane  gost je slavni talijanski književnik dobitnik nagrade Strega 2022. godine Mario Desiati, koji će predstaviti kultni roman „Razdomljeni“ (OceanMore). Sudjeluju: Mario Desiati, Nataša Medved, Sanja Roić i Andrea Matošević.

U 20.00sati u Crvenom salonu u programu Život u oblacima  Danijel Žeželj predstavlja grafički roman „Kao pas“ (Bodoni). Sudjeluju Danijel Žeželj i Aljoša Pužar.

U 21.00 sat u Galeriji Makina otvara se izložba Danijela Žeželja „Umjetnik u gladovanju“. Ova izložba Sajma dio je programa Život u oblacima.