Novosti

23/11/2023

Ove subote promenadni koncert na Gradskoj tržnici

U subotu, 25. studenoga 2023. na Gradskoj tržnici u 10,30 sati održat će se promenadni koncert u organizaciji SAKUD-a Pula u sklopu manifestacije „Glazbeno jutro 2023.“

Program će započeti zbor KUD „Matko Brajša Rašan“ osnovan 1951. godine na inicijativu nekoliko eminentnih profesora i glazbenika. Ime je dobio po  istarskom skladatelju, sakupljaču narodnih pjesama i autoru istarske svečane pjesme «Krasna zemljo Istro mila».

Grad Pula nagradio je zbor „Poveljom Grada Pule“, kao priznanje dugogodišnjem  amaterskom kulturno-umjetničkom radu na njegovanju vokalne glazbe i očuvanju identiteta, glazbene baštine istarskog podneblja, te promicanju kulture i ugleda Pule i Hrvatske. Od siječnja 2020. zborom dirigira Antonella Mendiković Đukić.

U promenadnom koncertu nastupit će glazbeni sastavi mladih OKUD-a „Istra“ koji će se predstaviti popularnim skladbama koje je pripremio Aleks Nadišić.

KUD „Uljanik“ predstavit će svirači na istarskim narodnim instrumentima i plesači istarskih narodnih plesovima. Osnovan je 1967. godine. Jedino je folklorno društvo u Istri, i među rijetkima u Hrvatskoj, koje osim koreografija tradicijskih plesova užeg zavičaja na repertoaru ima plesove iz gotovo svih krajeve Hrvatske.

Ženska klapa Teranke višestruko je nagrađivana pulska klapa koja već više od 20  godina djeluje pod Puhačkim orkestrom grada Pule. Osam članica njeguje tradicionalnu klapsku pjesmu prenoseći je po Hrvatskoj i inozemstvu. Ove jeseni zapjevale su najdalje do sad i našim iseljenicima u Kanadi kroz pjesmu donijele dašak domovine.

Pokrovitelji programa su Grad Pula i TZ Grada Pule.