Novosti

21/11/2023

Održan radni sastanak povodom uključivanja Grada Pule u URBACT program

U prostorijama Komunalne palače održan je radni sastanak povodom uključivanja Grada Pule u URBACT program s ciljem umrežavanja s drugim europskim gradovima.

Tim povodom u Pulu su stigli Marco Buemi iz Verone, Re-Gen kordinator, te Raffaella Lioce, URBACT vodeća ekspertica.

U ime Grada Pule na sastanku su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Samanta Barić, savjetnici za pripremu i provedbu projekata Radivoj Jelenić i Samanta Skomeršić, voditeljica Odsjeka za razvojne i europske politike Antonija Babić te pomoćnica pročelnice za strateško planiranje i održivi razvoj, razvojne i zelene politike Iva Ivančić.

Podsjetimo, Grad Pula se po prvi put uključio u URBACT program putem javnog poziva mreže za planiranje, s ciljem umrežavanja s drugim europskim gradovima.

Mreža Re-Gen odobrena je s namjerom regeneracije napuštenog ili nekorištenog javnog prostora kroz integrirana urbana sportska središta uz sudjelovanje mladih građana. Prostori će se pretvoriti u zelene zajedničke prostore kako bi privukli i osposobili nove generacije mladih građana za kooperativnije i održivije modele participativnog upravljanja. Nositelj projekta je grad Verona, koja je ujedno i grad pobratim Grada Pule, a ostali partneri su Centar za poslovne inovacije u Albaceteu, općine Daugavpilsa, Vila Do Conde, Dobrich, Lezha, gradovi Milano i Pula te Kapodistriaki Development S.A. Ukupan odobren budžet mreže Re-Gen je iznosi 847.130.50 eura, od čega je Gradu Puli odobreno 74.660.00 eura, a 80 posto su bespovratna sredstva.