Novosti

16/11/2023

U Puli svečano otvoren 13. stručno-metodički skup za učitelje i nastavnike matematike u Republici Hrvatskoj

Danas je u Puli u prepunoj kongresnoj dvorani hotela Park Plaza Histria svečano otvoren 13. stručno-metodički skup za učitelje i nastavnike matematike u Republici Hrvatskoj koji se održava u organizaciji Matematičkog društva „Istra“ uz suorganizaciju Agencije za odgoj i obrazovanje.

Okupljene učitelje, nastavnike, profesore, studente matematike, kao i umirovljene matematičare, na početku je pozdravila predsjednica Matematičkog društva „Istra“ Branka Antunović-Piton poželjevši im dobrodošlicu u Pulu i izrazivši zadovoljstvo što se skup, nakon nekoliko godina pauze, opet krenuo održavati uživo.

U ime Grada Pule na svečanom otvaranju prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

„U ime gradonačelnika Filipa Zoričića i svoje osobno, s velikim zadovoljstvom vas pozdravljam i čast mi je s vama svečano otvoriti 13. stručno-metodički skup za učitelje i nastavnike matematike u Republici Hrvatskoj. Grad Pula potiče i sudjeluje u brojnim aktivnostima vezanim uz učenje, poučavanje i motiviranje cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja. Vjerujem kako će ovaj skup doprinijeti vašem osobnom razvoju i unaprjeđenju kvalitete nastave. Također, želim zahvaliti i čestitati Matematičkom društvu „Istra“ i Agenciji za odgoj i obrazovanje na organizaciji. Zahvaljujem što ste izabrali baš naš grad Pulu za ovako važan događaj“,  izjavio je Cergnul.

Ovogodišnji skup s temom „Istraživački rad u nastavi matematike“ okupio je preko 350 učitelja, nastavnika i sveučilišnih profesora. Kroz tri dana održat će se 6 pozivnih predavanja, 50 kratkih izlaganja i 21 metodička radionica.

Po prvi puta u sklopu skupa održat će se 1. međunarodni znanstveni simpozij o metodici nastave matematike.