Novosti

14/11/2023

Akcija pošumljavanja Fratarskog otoka autohtonim biljem

Djeci iz vrtića Mali svijet pridružio se gradonačelnik Filip Zoričić

U utorak, 14. studenoga 2023. godine organizirana je sadnja sadnica hrasta crnike na pulskom Fratarskom otoku u svrhu pošumljavanja i stvaranja novog dijela zelene oaze otoka. Sadnja je održana u suradnji s Dječjim vrtićem Mali svijet, čiji su mali predstavnici aktivno sudjelovali i svojim vrijednim ručicama doprinijeli zaštiti prirode i na taj način utrli put za ljepšu i zdraviju budućnost.

Akciji sadnje uz djecu sportskih skupina DV Mali svijet u pratnji odgojiteljica, pridružio se gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić.

„Drago mi je da smo danas ovdje s našom djecom s kojom sadimo sadnice novih stabala na ovom predivnom otoku. Na ovaj način šaljemo lijepu poruku očuvanja prirode i otoka. Vjerujem da ćemo zajedno i na radost svima pomagati u zalijevanju i poticanju njihovog rasta kako bi nastavili čuvati te stvarati novu i lijepu oazu omiljenog pulskog kupališta za naše brojne građanke i građane“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Akciju sadnje je organizirao Grad Pula u suradnji s trgovačkim društvom Pula, usluge i upravljanje, Dječjim vrtićem Mali svijet (DV Monte Zaro i DV Veruda) te Hrvatskim šumama koje su do sada osigurale 60 sadnica hrasta crnike koje će proširiti pojas zimzelene šume na Fratarskom otoku.

Uz gradonačelnika, događaju su prisustvovali član uprave trgovačkog društva Pula - usluge i upravljanje Goran Pereša, predstavnica Hrvatskih šuma Irena Mišković te ravnateljica DV Mali svijet Tamara Pranjić.