Novosti

10/11/2023

Najbolje idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje za Dječji vrtić Valmade ponudili autori Nika Dželalija, Ivan Jaković, Domagoj Kolonić, Franjo Kovačević i Krešimir Renić

Na natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog  rješenja za Dječji vrtić Valmade u Puli koji je trajao od 8. travnja 2022. do roka za predaju natječajnih radova 24. listopada 2023. regularno je zaprimljeno trideset i devet radova.

Ocjenjivački sud, koji je djelovao u sastavu Tonči Čerina, d.i.a., ovl. arh., predsjednik  OS-a, Breda Bizjak, d.i.a., ovl.arh., zamjenica predsjednika OS-a, Nikola Fabijanić, d.i.a., Anja Ademi, mag.fin., UO za urbanizam, investicije i razvojne projekte, Ingrid Bulian, d.i.a., UO za urbanizam, investicije i razvojne projekte, Jasmina Bašić, d.i.a., zamjenica člana Ocjenjivačkog suda, uz stručnu savjetnicu Marizu Kovačević, ravnateljicu DV Pula, tehničku komisiju u sastavu Maja Kireta, d.i.a., ovl.arh.,  Karmela Maren, mag. ing. arh. i tajnicu natječaja Daria Tabulov-Štrelov, dipl.ing.arh., na VIII. sjednici održanoj 9. studenog 2023. donio je i potvrdio konačnu odluku o rezultatima natječaja kojom se prva nagradu u neto iznosu 11.200,00 eura dodjeljuje radu pod brojem 32 autora Nike Dželalija, Ivana Jakovića, Domagoja Kolonića, Franje Kovačevića i Krešimira Renića.

Pored usklađenosti rada s uvjetima raspisa, u pogledu sadržaja, rokova i obaveznih priloga, pri ocjenjivanju radova Ocjenjivački sud je valorizirao radove u skladu sa slijedećim kriterijima: realizacija prostornog programa, kvalitetno prostorno-oblikovno rješenje, funkcionalnost i fleksibilnost korištenja, prepoznatljivost arhitektonskog koncepta, ekonomičnost, izvodljivost i energetska učinkovitost u izgradnji i održavanju.

Za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Dječji vrtić Valmade u Puli Grad Pula namjerava sklopiti ugovor nakon provedenog pregovaračkog postupka bez prethodne objave s osobom ovlaštenom za projektiranje prvonagrađenog rada, koja zadovolji uvjete sukladno Zakonu o javnoj nabavi pod uvjetom da ispunjava kriterije za kvalitativni odabir gospodarskog subjekta propisane Zakonom o javnoj nabavi da je u skladu s Pravilnikom, te se u tom smislu smatra ponuditeljem.

Procijenjena vrijednost ugovora o javnim uslugama, koji se planira naknadno sklopiti na temelju provedenog pregovaračkog postupka nabave iznosi najviše do 260.000,00 eura neto (bez PDV-a) i obuhvaća izradu projektno-tehničke dokumentacije cjelovitog projekta (osnovni poslovi) potrebnog za izgradnju, okoliš i opremanje sukladno pozitivnim propisima.

Izložba svih natječajnih radova te razgovor s Ocjenjivačkim sudom održat će se u petak, 8. prosinca 2023. godine u 19:00 sati u prostorijama Društva arhitekata Istre – Società architetti dell'Istria (DAI-SAI), Smareglina 1 u Puli.

Rezultate projektnog natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za dječji vrtić Valmade u Puli možete pronaći ovdje.