Novosti

10/11/2023

Obilježena 30. obljetnica djelovanja Udruge Sindikat umirovljenika Hrvatske, Podružnica Pula

U prostoru Europskog centra za mirovne studije u Puli, u petak, 10. studenog 2023. godine u 10 sati, obilježena je 30. obljetnica postojanja i djelovanja Udruge Sindikat umirovljenika Hrvatske, Podružnica Pula.

U ime Grada Pule-Pola, na svečanost se odazvala zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

„U ime gradonačelnika Filipa Zoričića i svoje osobno, s velikim zadovoljstvom vas pozdravljam i čestitam 30. obljetnicu osnivanja Udruge Sindikat umirovljenika Hrvatske. Grad Pula izuzetno je ponosan na rad i djelovanje Udruge s ciljem zaštite i promocije prava i interesa umirovljenika i starijih osoba“, izjavila je zamjenica Močenić.

Obljetnica je organizirana od strane Udruge, s predsjednikom Lučom Pavletićem i potpredsjednicom Zoricom Drandić koji su po okupljanju učesnika i uvodne riječi ukratko predstavili izvještaj dosadašnjeg rada, organizacije, djelovanja i aktivnosti Udruge. Obljetnici su također prisustvovali župan Boris Miletić, predsjednici Središnjeg Ureda Sindikata umirovljenika Hrvatske iz Zagreba, te predstavnici talijanskih sindikata umirovljenika SPI CGIL iz Trsta, SPI Julijske krajine i Regije Veneto.

„Grad Pula se kroz mjere, programe i projekte uvijek trudio pronaći način za pomoć i podršku umirovljenicima. U suradnji s različitim institucijama, trgovačkim društvima, udrugama i jedinicama lokalne samouprave nastojimo raditi na rješavanju problema umirovljenika i pružanju potrebnih sadržaja kojima im zajednica omogućuje uključenost, angažiranost i aktivnost. Izuzetno nam je drago nam je da su osobe treće životne dobi kao i članovi Udruge angažirani u stvaranju i održavanju pozitivne životne okoline. Uvažavamo potrebe umirovljenika Grada, vjerujemo da kroz članstvo ostvaruju pogodnosti u svakodnevnim aktivnostima i u prostorima za adekvatno druženje, razmjenu iskustava i zabavu. Grad Pula je uz vas, te će Vam pružati podršku u vašim daljnjim aktivnostima i projektima kao i do sada. Podupiremo i pozdravljamo hvalevrijednu inicijativu volontera koji pomažu u ostvarivanju i realizaciji aktivnosti i projekata.“ navela je u pozdravnom govoru zamjenica Močenić, zaželivši svim članovima Udruge uspješan daljnji rad uz podršku njihovom sloganu „Zajedno smo jači“!