Novosti

10/11/2023

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić predstavljao Pulu na Danima hrvatskog turizma u Rovinju

Dani hrvatskog turizma otvoreni su panelom „Doba održivosti u hrvatskom turizmu“ u organizaciji Ministarstva turizma i sporta.

U uvodnom dijelu panela, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac govorila je o novom Zakonu o turizmu te o načinima kako doprinijeti održivosti hrvatskog turizma. U nastavku panela sudjelovali su gradonačelnici Pule, Rovinja i Dubrovnika; Filip Zoričić, Marko Paliaga i Mato Franković.

“Vjerujem da će novi Zakon o turizmu pomoći Puli da se razvije kao jaka kulturna destinacija. Na nama gradonačelnicima je da slušamo struku i provodimo njihove sugestije. Pula je stara 3000 godina zbog čega je važno sačuvati ljude u staroj gradskoj jezgri. Svakom gradu je u interesu da ima jasan identitet, a novi Zakon će nam pomoći na tom putu“, izjavio je gradonačelnik Zoričić.

Podjetimo, manifestacija Dani hrvatskog turizma održava se 9. i 10. studenoga u Rovinju u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije.