Novosti

09/11/2023

Održana radionica dekoriranja starog namještaja u sklopu serije edukacija Pula Herculanee

U sklopu programa Radione Re-Geppetto, Pula Herculanea i Zelena Istra organizirale su još jednu zanimljivu radionicu vještina „Radionicu dekoriranja - udahnite nov život starom namještaju” uz vodstvo dekorativne slikarice i restauratorice Suzane Desnica.

U čak tri dana polaznici su uz različite tehnike bojanja, lijepljenja, korištenja dekorativnih tkanina i papira te apliciranja i izrada šablona napravili prava umjetnička djela. Od starih komada namještaja popravljanjem i dekoriranjem na kreativan i zabavan način stvorili su dodanu vrijednost starim predmetima.

Prema riječima jedne polaznice : „Suzana je pravi majstor, puna znanja, kreativnosti i ukusa!"

Suzana Desnica, dekorativna slikarica i specijalist za pozlate. Završila je studij dekorativnih tehnika u Bruxelles-u i specijalizirala različite tehnike restauracije. Od tada radi uglavnom u Nizozemskoj, Engleskoj i SAD-u samostalno i u suradnji sa mnogim umjetnicima, dekorativnim slikarima, konzervatorima, restauratorima, dekoraterima i arhitektima.

Radionica je dio serije edukativnih radionica i događaja u Radioni Re-Geppetto koje Pula Herculanea uz podršku Grada Pule provodi jednom mjesečno kako bi građane upoznala s važnosti smanjenja nastanka otpada, ponovne uporabe i pravilnog odvajanja otpada.