Novosti

07/11/2023

U sklopu projekta Book patrol kutije za prikupljanje knjiga postavljene u prostorima Grada

S velikom radošću najavljujemo nastavak sudjelovanja i širenje kulture čitanja u sklopu projekta Book patrol kojim se građani i građanke svih dobnih skupina potiču na stjecanje i održavanje navike čitanja i poklanjanje te razmjene knjiga. U dosadašnjem djelovanju od početka travnja ove godine, Grad Pula, partner na projektu s ponosom je sudjelovao u promicanju kulture čitanja koje se proširilo u parkovima Monte Zaro i Mornaričkom parku, čime je postavljenjem kućica za knjige postignuto pretvaranje parkova u omiljena i poželjna mjesta za druženje i komunikaciju među građanima. U sklopu projekta, Grad Pula omogućio je nove lokacije za postavljanje kutija za prikupljanje knjiga za kučice, koje su od danas postavljene u prostorima gradske uprave na Forumu 1 i 2 te Ulici Sergijevaca 2.

Projekt će, kao i do sada, funkcionirati po principu uzmi knjigu i donesi knjigu. Knjige su besplatne, a inicijativa omogućuje građanima dijeljenje knjiga potičući ih na čitanje.

Osim u prostorima gradske uprave, kutije za prikupljanje knjiga mogu se pronaći u školskoj knjižnici OŠ Monte Zaro Pula, Ekonomskoj školi Pula, Školi za turizam, ugostiteljstvo u trgovinu Pula, Medicinskoj školi Pula, Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula te osnovnim školama Vidikovac i Veruda.

Više informacija možete pogledati na službenim facebook stranicama Book patrol Pula.