Novosti

07/11/2023

Današnja radionica u organizaciji Savjeta mladih održat će se online!

Pozivamo sve mlade od 15 do 30 godina, ali i širu populaciju, da se pridruže radionici "Prilike i izazovi za stjecanje građanske kompetencije mladih" koja počinje danas u 16h.

Radionica je besplatna za sve sudionike.

PROGRAM:

7.11. od 16:00

dr.sc. Nikola Baketa "Prilike i izazovi za stjecanje građanske kompetencije mladih"

Na radionici će se predstaviti proces uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja u okviru obrazovnog sustava Republike Hrvatske, glavne prepreke i izazovi tijekom tog procesa te trenutno stanje stvari. Nastavno na to razmotrit će se građanska kompetencija mladih u Hrvatskoj kroz njihova znanja, stavove i vrijednosti. Raspravljat će se o tome kakvi su nam građani potrebni za stabilno demokratsko društvo te kada bi i kako trebali početi sudjelovati u svojoj zajednici. Predviđena je aktivna participacija sudionika, razmjena ideja i mišljenja.

Pristupni podaci za spajanje:

Link za prijavu:  https://gradpula.webex.com/gradpula/j.php?MTID=m4f0328674e7f8a4cb4893637541e3a4f

Broj (access code): 2733 757 3431

Password: Ra16

Dr.sc. Nikola Baketa- znanstveni suradnik na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu,  koji djeluje u području rada građanskog odgoja i obrazovanja, građanskih kompetencija mladih, rada s mladima, kroz znanstveno polje politologija. Nakon završenog fakulteta politologije, okreće se magisteriju i poslijediplomskom programu Komparativne politike. Trenutno ima preko 20 godina iskustva u radu s mladima kroz nastavnu djelatnost, publikacije i istraživačke funkcije. Član je više odbora i vijeća  (član Izvršnog odbora Hrvatskog politološkog društva, član Programskog vijeća Hrvatske radio televizije, član Hrvatskog debatnog društva, član koordinacije GOOD inicijative) te ima širu perspektivu i suvremen pristup u radu s mladima, govoreći jezikom koji je blizak mladima.

Savjet mladih grada Pule  ponosan je što može ugostiti ovako renomiranog stručnjaka za rad s mladima te ovim putem poziva mlade u našem gradu da se odazovu u što većem broju jer  se radi o izuzetnoj prilici za učenje.