Novosti

06/11/2023

Europski prvaci Vito Mlatac i Roko Cetina na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić primio je u ponedjeljak, 6. studenoga 2023. godine u Komunalnoj palači igrače pulskog košarkaškog kluba Stoja Roka Cetinu i Vita Mlatca koji su stigli u pratnji trenera Marka Kovačevića.

Cetina i Mlatac članovi su hrvatske muške U17 reprezentacije koji su nakon niza vrhunskih uspjeha postigli još jedan; osvojili su titulu europskih prvaka u košarci „3x3“ na Europskom prvenstvu koje je održano od 22. do 24. rujna na Kreti.

„Čestitam vam na ovom iznimnom uspjehu. Ponosan sam na vas i na način na koji prezentirate naš grad. Samo nastavite tako dalje, a u Gradu Puli ćete uvijek imati podršku“, poručio je gradonačelnik Zoričić zaželjevši im uspjeh na daljnjim natjecanjima.

Trener Marko Kovačević pohvalio je košarkaše, inače odlične učenike Gimnazije Pula, koji su svojim marljivim radom i upornošću zasluženo postali europski prvaci.

Podsjetimo, Europsko prvenstvo održano je od 22. do 24. rujna na grčkom otoku Kreti, a u finalnom susretu Hrvati su pobjedom 21-19 stigli do velikog uspjeha. Hrvatska je na ovom prvenstvu nastupila u sastavu Niko Bandov, Juraj Brkić, Vito Mlatac i Roko Cetina. Cetina je u finalu postigao deset, Brkić šest, a Mlatac pet poena.