Novosti

06/11/2023

Održan tematski dijalog mladih i donositelja odluka u Lokalnom programu za mlade 2024.-2027.

U prostorijama COWORKING-a Pula održan je tematski dijalog mladih i donositelja odluka kroz ''Zajednički rad na završnom nacrtu teksta Lokalnog programa za mlade 2024.-2027."

Aktivnost je provodila Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, koja je dio Erasmus+ projekta aktivnog u razdoblju od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023., uz financijsku podršku Europske unije, u iznosu od 31.300 EUR. Nositelj projekta je Grad Pula-Pola dok su partneri na projektu: Volonterski centar Istra, Udruga ZUM, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i Škola za odgoj i obrazovanje Pula.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov pozdravila je sve prisutne i izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i odrađenim poslom partnera na projektu, te navela da se sa mladima mora produbljivati komunikacija na jeziku koji je njima jasan i sa sadržajem koji im je zanimljiv. Vjeruje da će Lokalni program za mlade biti dobar temelj u poboljšanju komunikacije i informiranja.

Helga Može ispred Zaklade je predstavila sam Nacrt i dosadašnji rad partnera na projektu u dijalogu s mladima, te probleme i potrebe mladih kako su ih oni opisali. Potom su predstavljene mjere, ciljevi i aktivnosti evaluirane od strane mladih i nositelja lokalne vlasti u vrlo ugodnom, neformalnom okruženju.

Možemo zaključiti kako je cilj tematskog dijaloga dostignut - mladi su se povezali s predstavnicima donositelja odluka, identificirani su dijelovi nacrta koje treba unaprijediti, one koje treba grupirati, a koje nadograditi.