Novosti

03/11/2023

Zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul primio organizatore i goste 9. susreta Bošnjaka jugoistočne Europe

U pulskoj Komunalnoj palači, u petak, 3. studenog 2023. godine zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul primio je organizatore i goste 9. susreta Bošnjaka jugoistočne Europe koji će se održati ove subote u Domu hrvatskih branitelja.

Zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul zaželio je gostima srdačnu dobrodošlicu u Pulu te čestitao organizatorima na susretu.

„Pula je multietnički grad u kojem je svima nama suživot izuzetno važan i kojega njegujemo, kao i različite kulture i njihovu razmjena. Zajednica Bošnjaka je aktivna u našem gradu i imamo kvalitetnu suradnju. Nastojat ćemo i dalje pružiti financijsku potporu i podršku programima koje organizirate“, rekao je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.  

Almira Raimović zahvalila je na prijemu u ime Bošnjačke nacionalne zajednice Pule i Istarske županije, te na potpori Grada Pule njihovim događanjima, financijskoj podršci, praćenju i dolascima na manifestacije kao i prijemima gostiju.

Program ovogodišnjih 9. susreta podijeljen je u dvije tematske cjeline. U sklopu prve cjeline održat će se panel rasprava o položaju i pravima Bošnjaka u regiji s početkom u 15,00 sati, dok je druga tematska cjelina posvećena prikazu kulture i identiteta, te predstavljanju rada i stvaralaštva Bošnjaka uz njegovanje bosanskog jezika kroz kulturno-zabavni program od 18,00 sati.

Cilj susreta je pokazati kojim putem Bošnjaci trebaju ići u ovim turbulentnim vremenima, te se nadaju da će ovo biti jedan korak više na tom putu.

Visoki gosti susreta su potpredsjednik skupštine Republike Kosovo, zamjenik ministra obrane Republike Kosovo, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Zagrebu NJ.E. Elma Kovačević – Bajtal, predsjednik savjeta za nacionalne manjine Tibor Varga i mnogi drugi.

Program 9. susreta Bošnjaka jugoistočne Europe održava se uz potporu Grada Pule, Istarske županije, Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, te sponzora i donatora.

Prijemu je prisustvovao i pročelnik Upravnog Odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Nebojša Nikolić.