Novosti

02/11/2023

Održano svečano obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana u organizaciji Generalnog konzulata Italije u Rijeci

Danas je u organizaciji Generalnog konzulata Italije u Rijeci održan svečani program obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana na kojemu su sudjelovali generalni konzul Republike Italije u Rijeci Davide Bradanini, zamjenik gradonačelnika Grada Pule Bruno Cergnul te predsjednica Udruge Talijana iz Pule i Istre (AICI) Graziella Cazzaniga Palermo.

Svečanost obilježavanja započela je Svetom misom u pulskoj katedrali koju je predvodio župnik Rikardo Lekaj, a animirao KUD „Lino Mariani“ Zajednice Talijana Pula.

Nakon mise položeni su vijenci ispred spomen kosturnice talijanskih vojnika na Mornaričkom groblju te Gradskom groblju u Puli.

„Pozdravljam sve okupljene u svoje osobno ime i u ime gradonačelnika Grada Pule. Svake godine s ponosom obilježavamo ovaj dan i sjećamo se naših pokojnika i svih žrtava iz naše prošlosti iz koje moramo puno toga naučiti kako bi naša budućnost bila mirna i kako se neke stvari nikada više ne bi ponovile“, izjavio je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Nakon programa u Puli, generalni konzul Bradanini vratio se u Rijeku gdje je prisustvovao Svetoj misi u kripti crkve Sv. Romualda i Svih svetih koju je služio don Nikola Vranješ nakon čega su položeni vijenci na Groblju Kozala.