Novosti

31/10/2023

Položeni vijenci u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana

U utorak, 31. listopada 203. godine u povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana održano je polaganje vijenaca kod Spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u Titovom parku, Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa i kod Centralnog križa na Gradskom groblju.

Na spomen obilježja vijence su položili zamjenik gradonačelnika Grada Pule Bruno Cergnul, voditelj Odsjeka za hrvatske branitelje, zdravstvenu zaštitu neosiguranih osoba i humanitarnu pomoć Milan Sekušak iz Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, pročelnik Upravnog odjela župana Istarske županije Ivan Glušac, izaslanstvo MORH-a, MUP-a, predstavnici Udruga proizišlih iz Domovinskog rata te predstavnici Udruge antifašističkih boraca Pule.

„Kao i svake godine, na blagdane Svih svetih i Dušnog dana, prisjećamo se svih onih koji više nisu  s nama. S posebnim poštovanjem prisjećamo se hrvatskih branitelja te svih civilnih žrtava iz Domovinskog rata koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote, kao i svih onih branitelja koji više nisu s nama, a koji su kroz svoji životni put dali doprinos u stvaranju samostalne demokratske Republike Hrvatske. Njihova imena i žrtva nikada ne smije biti zaboravljena. Svojim životom i žrtvom doprinijeli su stvaranju neovisne Republike Hrvatske. Njihovi životi obvezuju nas da nastavimo čuvati i graditi bolju i pravedniju Hrvatsku“,   rekao je Milan Sekušak u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, organizatora današnjeg obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana na Gradskom groblju u Puli.

Blagoslov na Gradskom groblju uputio je velečasni Ilija Jakovljević.