Novosti

27/10/2023

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana organizirana besplatna linija javnog gradskog prijevoza do Gradskog groblja

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana komunalno društvo Monte Giro obavještava sugrađane da će u suradnji s Pulaprometom 31. listopada te 1. i 2. studenog 2023. godine biti organizirana besplatna linija broj 56javnog gradskog prijevoza do Gradskog groblja.

Autobusi će prometovati na relaciji Gradsko groblje → Ul. Starih statuta → Ul. Sv. Ivana (Gradska knjižnica) → Giardini → Zagrebačka ul. → Mletačka ul. → Narodni trg (tržnica) → Smareglina ul. → Giardini → Istarska ul. → Flavijevska ul. → Gradsko groblje od 9,00 do 17:30svakih 30 minuta (s pauzom od 12,00 do 14:30).

Obavještavaju se sve vozačice i vozače da povodom blagdana Svih svetih i Dušnog 31. listopada te 1. i 2. studenoga, kao što je uobičajeno, Vodovodna ulica prema Gradskom groblju(od OŠ Šijana do izlaza prema Vitasovićevoj ulici) postaje jednosmjernate stoga molimo na pridržavanje posebne regulacije prometa radi sigurnosti svih sudionika u prometu.

Cvjećarnica Dalia na Gradskom groblju u Puli bit će otvorena u sve dane, pa i na sam blagdan Svih svetih, sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske o odobrenju rada specijaliziranim trgovinama za rad na blagdan Svih svetih.

Na blagdan Svih svetih i na Dušni dan u 15,00 sati kod centralnog križa na Gradskom groblju u Puli bit će održane svete miseza pokojne. Misna slavlja predvodit će umirovljeni biskup mons. Ivan Milovan.

U povodu ovogodišnjeg blagdana Svih svetih, komunalno društvo Monte Giro zasadilo je 15 mladih čempresa na Gradsko groblje u Puliu svrhu očuvanja stoljetnih drvoreda, a čime je broj posađenih mladih stabala čempresa na pulskim grobljima povećan na ukupno 32 u ovoj godini.

Komunalno društvo Monte Giro će koncem studenog ove godine objaviti javni poziv za podnošenje ponuda za napuštena grobna mjestana Gradskom groblju u Puli. Pravo sudjelovanja na javnoj dražbi imaju svi građani s prebivalištem u Puli, a koji već nemaju grobno mjesto na grobljima Grada Pule.