Novosti

27/10/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio europske prvakinje u boćanju

Puležanke osvojile naslov prvakinja Europe kao prvi hrvatski ženski boćarski klub

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u petak, 27. listopada 2023. godine u Komunalnoj palači europske prvakinje u boćanju članice Ženskog boćarskog kluba Pula u pratnji trenera i predsjednika Boćarskog kluba Pula Suada Zemunovića.

„Čestitam vam od srca na ovom izvanrednom uspjehu te da ste po prvi put u povijesti ženskog boćanja, donijele pobjednički pokal u Hrvatsku i svoju Pulu. Među vrhunskim klubovima izborile ste naslov europskih prvakinja što je rezultat vašeg predanog rada. Na ponos ste svojem gradu i cijeloj Hrvatskoj. Hvala vam na svemu što radite, Pula se na najljepši mogući način prezentira kroz vaše uspjehe“, rekao je gradonačelnik Zoričić zaželjevši boćaricama još puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.

Boćarice Ženskog boćarskog kluba Pula ispisale su još jednu zlatnu stranicu hrvatske boćarske povijesti. Aktualne prvakinje Hrvatske su u svom premijernom nastupu na završnom turniru europskog Kupa prvakinja, od 29. rujna do 1. listopada 2023. godine u Beogradu, osvojile naslov prvakinja Europe kao prvi hrvatski ženski boćarski klub kojem je pošlo za rukom popeti se na tron Starog kontinenta.

Puljanke su na turniru u Beogradu, koji se igrao po jednostrukom ligaškom bod sustavu, ostvarile sve četiri pobjede. Pored domaćina Novog Beograda pulske su boćarice na tom turniru pobijedile još dva kluba koja u svojim kolekcijama već od ranije imaju naslove europskih prvaka, slovenski Krim iz Ljubljane i talijanski Buttrio.

No, posebnu su senzaciju napravile savladavši najuspješniji europski klub svih vremena, osmerostrukog kontinentalnog prvaka, francuski Saint Vulbas.

U dva dana boćarice su odradile četiri utakmice, od toga tri utakmice u subotu i to sve jednu težu od druge te jednu u nedjelju. Ta treća subotnja utakmica bila je i najteža jer se igralo protiv najvećih favoritkinja ovog natjecanja, ekipe St.Vulbas. Pula je naslov prvakinja uzela doslovno u posljednjim minutama igre posljenje butade.

Boćarice Pule, prvakinje Europe su Ermina Zemunović kapetanica, Nives Jelovica, Ria Vojković, Ema Maršanić, Ana Stančić, Gordana Rupena Stančić, Jasna Božić i Ruža Itrić, a trener je Suad Zemunović.