Novosti

19/10/2023

Vještina je vrlina: kako nastaje lutka?

Edukativno-kreativna radionica Lutkarska priča s Puppetom

Druga u nizu radionica iz ciklusa Vještina je vrlina  u Mjesecu hrvatske knjige nosi naziv Kako nastaje lutka?

U subotu, 21. listopada 2023. u 10 sati u Dječjoj knjižnicičlanice Udruge Puppetaće kroz edukativno-kreativnu radionicuLutkarska priča s Puppetomdjecu upoznati s osnovama lutkarstva i različitih vrsta lutaka, nakon čega slijedi kreativni dio gdje će djeca uz pomoć voditeljica izraditi lutku koja će trajno krasiti prostor Dječje knjižnice.

Radionica je namijenjena djeci od 5 do 10 godina, a zbog ograničenog broja polaznika prijavesu obavezne: djecja@gkc-pula.hr ili 052 213 882.

Uvjet za sudjelovanje na radionici je članstvo u knjižnici.

Udruga Puppetanastala je iz želje da djeci predškolskog i školskog uzrasta, mladima i odraslima u našoj zajednici, približi umjetnost lutkarstva kroz razne igrokaze, radionice i edukacije. Posebno se zalaže za poticanje cjelokupnog razvoja predškolske djece koji kroz maštu, kreativnost i stvaranje u lutkarstvu usavršavaju svoje sposobnosti. Cilj ove radionice je upoznavanje djece predškolske i školske dobi s različitim vrstama lutaka, procesu stvaranja i izrade lutke, kako bi i sami zavoljeli, ukoliko već nisu, lutkarstvo i lutkarsko kazalište.