Novosti

19/10/2023

Povodom 70. godišnjice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem

Povodom obilježavanja 70 godina uspješnoga rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula gradonačelnik Filip Zoričić primio je u četvrtak, 19. listopada 2023. godine u Komunalnoj palači predsjednika društva Petra Znahora u pratnji podpredsjednika Dalibora Fonovića, zamjenika predsjednika Denisa Znahora te zapovjednika Vedrana Miloševića.

„Čestitam Vam u ime Grada Pule i svoje osobno, na ovoj velikoj godišnjici te dugogodišnjem i uspješnom radu. Iznimno smo zahvalni što DVD Pula s brojnim članovima uspješno funkcionira i uvijek ste spremni za djelovanje u svom gradu, na području Istarske županije i u drugim hrvatskim gradovima. S ponosom možemo reći da se ubrajamo u hrvatske regije s najrazvijenijim dobrovoljnim vatrogastvom i želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu,“ poručio je gradonačelnik Zoričić te uručio zahvalnicu predsjedniku DVD Pula.

Petar Znahor, u ime Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula zahvalio je gradonačelniku Zoričiću na prijemu i zahvalnici te se osvrnuo na dugu povijest DVD-a i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Društvo danas vrlo dobro opremljeno vatrogasno-tehničkom opremom, raspolažu s četiri kompletno opremljena vatrogasna vozila za gašenje požara te dva vozila za prijevoz vatrogasaca i opreme te jedno zapovjedno vozilo. Rekao je kako Društvo broji sedam vozila i jedno plovilo koje je potpuno opremljeno za gašenje požara i spašavanje na moru te ostalom skupnom i osobnom vatrogasnom opremom.

U sklopu nedavno održane proslave važne obljetnice, Grad Pula je dobio zahvalnicu i priznanje za osobit doprinos vatrogastvu i zaštiti od požara.

Podsjetimo, Grad Pula je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pula dodijelio prostor na Trgu 1. Istarske brigade 13 u pulskom naselju Šijana. Nakon kompletne obnove prostor je svečano otvoren krajem svibnja 2019. godine.

DVD Pula djeluje u sklopu Područne vatrogasne zajednice Pula, u kojoj se nalaze Javna vatrogasna postrojba Pula, PVP Uljanik, Vatrogasna jedinica Nacionalni park Brijuni i dobrovoljna vatrogasna društva Medulin, Marčana, Peroj, Brioni Fažana, Svetvinčenat, Sutivanac, Ližnjan i Vodnjan.