Novosti

18/10/2023

Održana završna konferencija europskog projekta “Rana podrška i rehabilitacija djeci s razvojnim rizicima i teškoćama u razvoju – Zajedno rastimo sigurnije“

Lokalna zajednica bogata je onoliko koliko brine o svojim ranjivim skupinama

Danas je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održana završna konferencija europskog projekta “Rana podrška i rehabilitacija djeci s razvojnim rizicima i teškoćama u razvoju – Zajedno rastimo sigurnije“ u organizaciji Dnevnog Centra za rehabilitaciju Veruda – Pula.

U ime Grada Pule kao partnera projekta na završnoj su konferenciji sudjelovale zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić te pročelnica Upravnog odjela Upravni odjel za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov.

"Puno puta sam istaknula da je lokalna zajednica bogata onoliko koliko brine o svojim ranjivim skupinama. Potpora lokalne zajednice je iznimno važna jer, ukoliko ona postoji, uz multidisciplinaran pristup i uključivanje relevantnih stručnjaka, može uvelike pomoći djeci s poteškoćama i njihovim obiteljima. Također, želim istaknuti da je jako bitno raditi na procesu deinstitucionalizacije i podizanju svijesti u javnosti o prihvaćanju ranjivih skupina i njihovom uključivanju u zajednicu te na podizanju svijesti javnosti o statusu pripadnika ranjivih skupina kao ravnopravnih članova društva“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Podsjetimo, projektom "Rana podrška i rehabilitacija djeci s razvojnim rizicima i teškoćama u razvoju-Zajedno rastimo sigurnije" daje se snažna podrška djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima na području Urbanog područja Pula, pružanjem usluga savjetovanja i pomaganja, psihosocijalne podrške i rane intervencije u sklopu aktivnosti Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda - Pula. Projektom se educiraju djelatnici i provodi javna kampanja usmjerena na promicanje prava ranjivih skupina, što će rezultirati uključivanjem u život zajednice te optimalnim rastom i razvojem djeteta, u skladu s potrebama i interesima. U projekt je uključeno 24-ero djece i 24-ero članova njihovih obitelji.