Novosti

26/01/2024

Otvoreno igralište na križanju Nobileove i Vukovarske ulice

Danas, 26. siječnja 2024. godine službeno je otvoreno dječje igralište na križanju Nobileove i Vukovarske ulice.

U ime Grada Pule otvorenju su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov te Igor Bukarica, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte.

„Veseli me što se na ovom igralištu već sada igra mnoštvo djece iz obližnjih škola i vrtića koji su dobili novi prostor za druženje i boravak na otvorenom. Želim istaknuti da ova gradska uprava u protekle dvije i po godine ulaže u sve mjesne odbore. Posađeno je oko 600 stabala, a u sljedećih šest mjeseci planira se sadnja još 460 novih stabala. Javne površine i pješačke staze se sustavno ozelenjuju, pa je tako ozelenjena javna površina u Palisinoj ulici, posađena su stabla u Šišanskom naselju, izvršeno je pošumljavanje Fratarskog otoka autohtonim biljem. U tijeku je i ozelenjivanje Hidrobaze, a u sklopu projekta „Pula je zelena“ planiramo formiranje urbane šume na području Monvidala, ozelenjivanje javnog parkinga i pješačke staze na Verudeli te formiranje zelenih nadstrešnica autobusnih stanica. Želim još istaknuti da se planira i izgradnja multifunkcionalnog igrališta na području Štinjana“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Ivana Sokolov, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport tom je prigodom istaknula važnost kretanja i boravka na otvorenom:

„Iznimno me veseli što nam je ovo već drugo otvorenje dječjeg igrališta u kratkom periodu. Ono što želimo je da nam djeca čim više borave na zraku i provode vrijeme u druženju i igri na otvorenom, jer upravo je to jedan od preduvjeta zdravog razvoja. Nadam se da će ovo igralište služiti svoj djeci iz kvarta i da će, kao i danas, biti ispunjeno dječjim žamorom i smijehom“, izjavila je pročelnica Sokolov.

Igor Bukarica, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte, osvrnuo se na investiciju i izvedene radove:

„Projekt je započeo sredinom listopada 2023. godine. Vrijednost radova bila je otprilike 156.000 eura bez PDV-a. Osim dječjeg igrališta sa šest sprava namijenjenih djeci većeg i manjeg uzrasta, uređen je i dodatan prostor s klupama i stolovima gdje će se ljudi moći družiti. Prostor je također uređen hortikulturno, posađene su penjačice, grmovi i postavljeni pokrivači tla. Osim toga, uređen je i nogostup te autobusno stajalište“, zaključio je Bukarica.

Na otvorenju su sudjelovali i mališani iz Dječjeg vrtića Pula, područnog objekta Centar s odgajateljicama te učenici drugih razreda Osnovne škole Kaštanjer s učiteljicama koji su u neposrednoj blizini vrtića i škole dobili novo mjesto za igru i druženje na otvorenom.