Novosti

31/01/2024

Najavljena šesta po redu manifestacija „Zdrave navike = Zdrav život“

Na svima nama je da se zapitamo i da promijenimo svoje životne navike

Danas je u konferencijskoj dvorani poduzetničkog centra Coworking Pula održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena manifestacija „Zdrave navike = Zdrav život“ koja će se održati ove subote, 3. veljače 2024. u Pula City Mallu od 9:00 do 15:00 sati.

Ova manifestacija održava se već šesti put, a organizira je udruga koja pomaže onkološkim bolesnicima „Centar za zdrave navike Vita Nova“. Udruga provodi 11 programa, od kojih 10 besplatnih programa za onkološke bolesnike i ovaj besplatan program koji je namijenjen svim građanima s ciljem promocije zdravih životnih navika, a prvenstveno zdrave i uravnotežene prehrane.

Na konferenciji su sudjelovale zamjenica gradonačelnika Grada Pule dr. Ivona Močenić, predsjednica udruge Vita Nova Elvis Berkarić te voditeljica edukativno-rehabilitacijskog programa udruge Vita Nova Olga Belas.

„Iznimno me raduje što će se manifestacija „Zdrave navike = Zdrav život“ održati već šesti put u našem gradu. Grad Pula podržava i sufinancira rad udruge Vita Nova koja se brine o onkološkim bolesnicima. Porast broja malignih bolesti predstavlja veliki zdravstveni izazov s kojim se suočava suvremena medicina. Zdravim životnim navikama koje uključuju bavljenje tjelesnom aktivnošću i uvođenje zdrave uravnotežene prehrane, možemo u 1/3 slučajeva prevenirati kronične nezarazne bolesti u koje spadaju i maligne bolesti. Stoga pozivam sve građane Pule da ove subote dođu u Pula City Mall i uvjere se da pripremanje zdravih obroka ne mora biti skupo i da zdravi obroci mogu biti vrlo ukusni. Prevencija i edukacija građana od iznimne su važnosti, zato je važno odlaziti na redovite preglede i na preventivne preglede jer ukoliko se bolest otkrije na vrijeme, mogućnost uspješnog izlječenja bit će puno veća. Obzirom na veliki porast malignih bolesti, na svima nama je da se zapitamo i da promijenimo svoje životne navike“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Predsjednica udruge Vita Nova Elvis Berkarić predstavila je rad Udruge i razne projekte kojima pomažu onkološkim bolesnicima te nadodala kako se ovom manifestacijom obilježava Svjetski dan borbe protiv raka koji je 4. veljače.

Podsjetimo, manifestacija će se održati ove subote u Pula City Mallu od 9:00 do 15:00 sati. Pozivaju se svi zainteresirani da dođu u Pula City Mall ispred trgovine DM gdje će članovi Udruge dijeliti čak 200 zdravih bezmesnih obroka koji će biti zapakirani kako bi ih građani mogli ponijeti kući za subotnji ručak. U zamjenu za zdrav ručak koji će sadržavati i desert, građani će moći dati simbolične donacije kojima će se sufinancirati aktivnosti koje provodi udruga, budući da su njihovi programi besplatni za sve članove.