Novosti

01/02/2024

Drama "Početak" i koncert gudačkog kvarteta Porin u INK

09. veljače 2024. u 20 sati

POČETAK

Teatar EXIT

David Eldridge / Aida Bukvić

Trajanje: 70´

IGRAJU

Dijana Vidušin

Dražen Šivak

Nakon tuluma, u neredu gdje je svaki tanjur upotrijebljen, a svaka čaša poluprazna ili polupuna, skoro pa poljubac. Možda poljubac. Njih dvoje dovoljno mamurni od tuluma i umorni od prošlosti koju nose. Toliko različiti, a opet slični u svojoj usamljenosti, jer usamljenost je jedino što ih spaja. Usamljenost koja paralizira u svojim strahovima, sjećanjima na loša iskustva i lijepe uspomene pretvara u crno bijeli nostalgični film koji se više nikada neće ponoviti. Postoji li u takvom stanju duboke uronjenosti u vlastitu samoću prostor za hrabro prepuštanje u neki novi odnos, novi početak? Je li nepristojno nadati se novoj ljubavi ili možda samo novom poljupcu?

Drama “Početak” u gotovo realnom vremenu voajerski nas uvlači u početak jednog odnosa, jednog prijateljstva, možda i ljubavi. Je li kasno da život (ponovno) počne?

 

10. veljače 2024. u 20 sati

SAMO NAJBOLJE – GUDAČKI KVARTET PORIN

Trajanje : 65`

IZVOĐAČI

Ivan Novinc i Val Bakrač – violinisti

Lucija Brnadić – violistica

Neva Begović – violončelistica

Godine 1998., u okviru razreda komorne glazbe prof. Mladena Sedaka, na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji osnovan je Gudački kvartet Porin. Pored intenzivnog zajedničkog rada tijekom studija na Akademiji, kvartet je aktivno sudjelovao na majstorskim tečajevima kod Valtera Dešpalja, a kasnije i kod vrhunskih svjetskih gudačkih kvarteta kao što su Amadeus, Alban Berg, Bartok, Janaček, Smetana i Praški kvartet.  Danas njegov stalni postav čine violinisti Ivan Novinc i Val Bakrač, violistica Lucija Brnadić i violončelistica Neva Begović.

Od 2006. godine kvartet Porin priređuje u Zagrebu vlastite cikluse koncerata, najprije u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma, a zatim u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana.
Kvartet surađuje s mnogim značajnim hrvatskim glazbenicima, a u širokom repertoaru pored klasika posebnu pažnju posvećuje hrvatskom skladateljskom opusu.