Novosti

01/02/2024

Ove subote Karnevalska povorka maškaranih grupa po centru grada uz privremenu regulaciju prometa!

Približava se vrhunac pusnih svečanosti u Puli i to 3. veljače kada će se održati velika Karnevalska povorka. Maškarane grupe okupit će se u 11.30 sati na Karolini odakle povorka kreće na predstavljanje koje će se održati ispred Arene, a potom će nastaviti prema trgu Portarata. Od 15,00 sati svi će se preseliti u Dom hrvatskih branitelja na veliki maskenbal uz zabavne note Funbox banda.

Velika završnica ovogodišnjeg karnevalskog ludila bit će, kao i svake godine, na Velom Vrhu gdje će se 13. veljače od 19,00 sati izreći „šentenca“, odnosno presuditi glavnom krivcu za sve nedaće – Pustu, koji će zbog toga, „po užanci“, biti i spaljen na velikoj lomači.

Uz navedeno, na dan održavanja karnevalske povorke, 3. veljače u vremenu od 11:00 do 14:30 sati u centru Pule bit će na snazi privremena regulacija prometa  i to od parkirališta Karolina, Ulicom Riva, Starih statuta, Šetalištem Nella Milotia do Trga Nimfej ispred Arene, Istarskom ulicom, Giardinima, Trgom Portarata do Laginjine ulice. Trasa prolaska Karnevarske povorke bit će zatvorena za promet.  

Javni prijevoz Pulaprometa također će prometovati prema privremenoj regulaciji.