Novosti

02/02/2024

Zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul sudjelovao na predstavljanju portala scuolaserenissima.org

Predstavljanje portala scuolaserenissima.org održalo se putem Zoom platforme i na njemu je u ime Grada Pule sudjelovao zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul. Predstavljanje koje su vodili autori Vittorio Baroni i Federica Zona dio je projekta „Škole Venecije, Rovinja i Pule creators za kulturnu baštinu Serenissime“.

Na predstavljanju su uz zamjenika gradonačelnika Bruna Cergnula sudjelovali i generalni konzul Italije u Rijeci Davide Bradanini, predsjednik Regionalnog vijeća Regije Veneto Roberto Ciambetti, zamjenica Župana Istarske županije Jessica Acquavita, vijećnik Grada Venecije Massimiliano De Martin, zamjenik gradonačelnika Grada Rovinja David Modrušan te potpredsjednik talijanske udruge ANVGD (Associazione Nazionale Venezia Giulia e Dalmazia) Alessandro Cuk.

Na promociji portala sudjelovali su i koordinator Tehničkog instituta Marinelli Fonte iz Venecije Stefano Grandesso, ravnateljica Talijanske srednje škole Rovinj-Rovigno Ines Venier, ravnateljica Talijanske srednje škole Dante Alighieri Pula-Pola Debora Radolović, Gianluigi Bettiol u ime škole Turazza iz Trevisa, predsjednica Izvršnog vijeća Zajednice Talijana Rovinj-Rovigno Franca Blandini Suran, predsjednica Zajednice Talijana Pula-Pola Tamara Brussich te Graziella Gazzaniga Palermo, predsjednica Udruge Talijana iz Pule i Istre.

U prvoj fazi projekta dogovoreno je bratimljenje škola iz Veneta sa školama iz Istre kao i organiziranje inovativnih kulturnih izložbi u Veneciji, Rovinju i Puli s panoima koji će biti povezani s portalom scuolaserenissima.org putem QR kodova. U projekt je uključeno već 310 školaraca.