Novosti

13/02/2024

Besplatna radionica o Planu održive mobilnosti Grada Pule

Želiš saznati više o održivoj moblnosti, dobroj praksi EU gradova i tome što Pula čini/može učiniti za veću održivost prometa? Ako se slažeš, prijavi se (ovdje) na besplatnu radionicu  "Plan održive mobilnosti (SUMP) Grada Pule - od vizije do implementacije" koja se održava putem Zooma u srijedu, 21. veljače 2024., od 9:30 do 11:30.

Radionicu vodi Marko Stančec, stručnjak za održivu mobilnost, trenutno zaposlen u mreži POLIS – vodećoj mreži europskih gradova i regija u Europi koja se bavi razvojem inovativnih tehnologija i lokalnih prometnih politika.

Na radionici možeš naučiti o:

✅ implementaciji Planova održive mobilnosti (SUMP-ova) iz masterclass prezentacije koja će obuhvatiti najnovije trendove vezane uz Planove održive urbane mobilnosti u Europi uključujući:

✅ EU regulativu i direktive vezane uz provedbu SUMP -a, kao i direktive koje utječu na planiranje prometa (Green Deal, Strategija održive i pametne mobilnosti, TEN-T regulativa i sl.)

✅ Trendove održivog prometa i primjere dobre prakse iz Europskih gradova: SUMP implementacija i mjere

✅ SUMP: od vizije do implementacije

✅ Monitoring

✅ Uključivanje relevantnih dionika i građana u kreiranje i provedbu SUMP-a.


U prvom dijelu radionice bit će prezentirani primjeri dobre prakse dok je drugi dio radionice u trajanju 30 minuta određen za facilitiranu diskusiju.