Novosti

13/02/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za Dragana Sokolovića povodom velikog uspjeha pulske tvrtke Smart Aqua d.o.o.

Danas, 13. veljače 2024. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za Dragana Sokolovića, direktora pulske tvrtke Smart Aqua d.o.o. čiji je projekt smanjenja neprihodovane vode u vodoopskrbi u gradu Musoma u Tanzaniji prepoznat od strane International Water Association (IWA) kao jedan od 20 uspješnih primjera dobre prakse na svjetskom nivou u programu "Climate Smart Utilities" za 2023. godinu.

„Drago mi je što ste danas ovdje i što vam mogu osobno čestitati na velikom uspjehu vašeg projekta. Posebno me veseli što je ovo rezultat rada i truda pulske tvrtke koji je prepoznat na globalnoj razini“, izjavio je gradonačelnik Zoričić.

Dragan Sokolović rekao je kako se radi o projektu koji je realiziran preko francuske vlade i opisao način na koji je realiziran. Pulska tvrtka Smart Aqua d.o.o. bila je odgovorna za implementaciju aplikacije za digitalizaciju podataka i korištenje geografsko-informacijskog sustava u oblaku.

Podsjetimo, Smart Aqua d.o.o. je tvrtka sa sjedištem u Puli, posvećena pružanju inovativnih rješenja za digitalnu transformaciju vodnog sektora pomoću mobilnih i web aplikacija kojima poboljšava praćenje, analizu i optimizaciju operacija u vodnim sustavima.