Novosti

14/02/2024

Prijem za obitelj preminulog Franca Rosignolija

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić primio je u pulskoj Komunalnoj palači obitelj pokojnog Franca Rosignolija, jednog od najvažnijih sudionika pulske nogometne povijesti koji je preminuo u utorak, 6. veljače 2024. godine.

„Izuzetna mi je čast bila poznavati Franca. Bio jedan od onih  koji ostaju uvijek zapamćeni, koji stvaraju nešto, odgajaju i  nesebično prenose znanje. Nama, juniorima Istre bio je trener i posebno ga pamtimo po njegovom vedrom duhu. Ostavio je puno iza sebe i lijepo je čuti kako o Francu svi  govore pohvalno“, rekao je gradonačelnik Zoričić u emotivnom razgovoru s obitelji.

Tom je prigodom gradonačelnik posthumno uručio obitelji zahvalnicu za izniman dugogodišnji doprinos Franca Rosignolija razvoju sporta i promociji grada Pule.

Franco Rosignoli Ruža umro je u 82. godini života i ostavio neizbrisiv trag u pulskom nogometu kao nogometaš, pedagog i trener. Svojim životom i djelovanjem postao je neizostavni dio memorije i identiteta Grada Pule te ćemo ga se sjećati s velikim poštovanjem.