Novosti

14/02/2024

Uzbudljivi filmski noviteti u Kinu Valli

U tjednu od 15. do 21. veljače Kino Valli od noviteta prikazuje emotivnu priču “Stranci”, napeti triler “Madame Web” te Millerovu djevojku” s Jennom Ortega u glavnoj ulozi. Kultni film “Vječni sjaj nepobjedivog uma” odabrali su filmofili za program “Kino 15+”, dok u Doku danu gledamo “Beskrajno sjećanje”, dirljivu priču o ljubavi i brizi. Razigrano kino donosi novo izdanje Kino kviza u četvrtak, 15.2. od 20:00 sati, a prijave ekipa su putem e-maila:  prijava@pulafilmfestival.hr

Film “Stranci”duboko je emotivno i fantazmagorično ostvarenje britanskog redatelja Andrewa Haigha inspirirano istoimenim romanom Taichija Yamade. Scenarist Adam (Andrew Scott) i tajanstveni Harry (Paul Mescal) slučajno se susreću jedne noći na praznom hodniku svoje londonske zgrade. Među njima se ubrzo razvija veza te Adam, ponukan novim poznanstvom, odluči posjetiti rodni grad. U kući u kojoj je odrastao nailazi na svoje roditelje (Claire Foy, Jamie Bell) koji i dalje žive istim životom kao nekoć. Ali njegovi su roditelji umrli prije 30 godina. Odrasli muškarac ponovno proživljava izgubljeno djetinjstvo s roditeljima, nastavljajući gdje je stao i nadoknađujući razgovore s njima o svemu onome o čemu nisu mogli razgovarati.

Napeti triler “Madame Web”s Dakotom Johnson u glavnoj ulozi priča je o podrijetlu jedne od najzagonetnijih junakinja izdavačke kuće Marvel. Cassandra Webb, bolničarka na Manhattanu suočava se s otkrićima o svojoj prošlosti, povezuje se s tri mlade žene predodređene za moćnu budućnost… Ako uspiju preživjeti smrtonosnu sadašnjost.

Jenna Ortega, jedna od najpopularnijih mladih glumica najpoznatija po ulozi u seriji „Wednesday“ nosi glavnu ulogu u “Millerovoj djevojci”- psihološkoj drami s elementima trilera. Talentirana mlada srednjoškolka kreće u kreativnu odiseju kada joj profesor, kojeg glumi Martin Freeman, zada projekt koji ih oboje zapetlja u složenu mrežu. Dok se linije zamagljuju i njihovi se životi isprepliću, profesor i njegova štićenica moraju se suočiti sa svojim najmračnijim tajnama.

Obiteljski hit "Škola čarobnih životinja" sinkroniziran je, a govori o Idi i Benniju koji pohađaju školu Winterstein i moraju se udružiti sa svojim čarobnim životinjskim prijateljima kako bi riješili zagonetku tajanstvenih rupa koje se pojavljuju na školskom imanju. Usporedo pripremaju kazališnu predstavu za veliku obljetnicu škole, a pred redateljicom Idom je težak zadatak podjele uloga - hoće li glavnu ulogu dobiti vođa bande Helene ili talentirana, ali sramežljiva Anna-Lena. Kad se predstava uskoro otkaže jer se u školskom dvorištu pojave čudne rupe, čarobna zajednica ipak mora ostati zajedno.

Mladi filmofili u programu “Kino 15+” odlučili su prikazati “Vječni sjaj nepobjedivog uma”redatelja Michela Gondryja iz 2004. i scenarista Charlieja Kaufmana koji je nagrađen Oscarom za najbolji scenarij. Joel (Jim Carrey) je pomalo smotan i šutljiv tip. Njegova djevojka Clementine (Kate Winslet) sušta je suprotnost: brbljavica koja svako malo boja kosu u drugu boju, priča vrlo čudne priče i puna je pozitive. Priča počinje kada Joel shvati da se Clementine nakon dugogodišnje veze podvrgla eksperimentalnom postupku brisanja memorije te u potpunosti izbrisala sjećanje na njega. Što zbog osvete njoj, a što zbog činjenice da voli osobu koja uopće ne zna tko je on, Joel se odluči na isti postupak. Tijekom procesa shvati kako je napravio grešku, no povratka više nema.

Tijekom veljače program “Filmovi za sva vremena” u znaku je redateljice Sofije Coppola, a ovog tjedna prikazuje se drama “Negdje”  iz 2010. nagrađena Zlatnim lavom u Veneciji. Bavi se naoko glamuroznim, a zapravo usamljenim životom holivudske zvijezde Johnnya Marca u izvedbi Stephena Dorffa, koji se naglo mijenja kad njegova 11-godišnja kćerka dolazi živjeti s njim.